Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar

Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Grøntsager - Artiskokker

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :
Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar, billede 4 Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar, billede 1 Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar, billede 2 Artiskokker i fad - Zeytinagli Enginar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 citron saft heraf
2 spsk.hvedemel
6 storeartiskokker
15 perleløg eller 3 bananskalotteløg i strimler på langs
3 kartofler i tykke skiver
0.5 Knoldselleri i store tern
6 nye eller 2 store gulerødder i tykke skiver
2 spsk.sukker
0.5 dl.olivenolie
1 bdt.dild
 
Opskrift:
Pisk citronsaft og hvedemel ud i 1 l vand.

Rens artiskokkerne så der kun er den spiselige del af dem tilbage. Det gøres således: Skræl stilken og skær toppen af dem lige over bunden, halver dem på langs og fjern hårene med en lille urtekniv. Trim dem med en urtekniv så de groveste dele af bladene omkring bunden skæres væk. Læg artiskokkerne i citronvandet efterhånden som de er færdige, så de ikke bliver brune.

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Læg de halve artiskokker i et stort, dybt ovnfast fad. Læg de andre grønsager omkring artiskokkerne, drys med sukker, peber og salt, og fordel olien over. Si ca. 4 dl af citronvandet og hæld det over grønsagerne. Dæk med folie.
Bag grønsagerne til de er møre ca. 5 kvarter.

Server dem lune eller kolde med nippet dild. Spis brød til





karakterer:
Opskriften er vist 58013 gange,
og udskrevet 893 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-03 19:11:52
Smager sindsyg godt hvis: Ingen Arstiokker, ingen kartofler, ingen sukker. Sødmiddel og Chilisauce skal puttes i istedet. Selleriroden koges et kvarters tid inde, hvor så det hele steges på en pande!

  -   2010-09-17 23:11:06
HVOR-HVORNÅR SKAL MEL BRUGES??????

  -   2008-07-05 15:22:48
lyder lækkert, kan det også lade sig gøre på grill?