Hjemmelavet forårsruller

Hjemmelavet forårsruller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
HovedretterRet : Hovedretter - Forårsruller

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet forårsruller, billede 4 Hjemmelavet forårsruller, billede 1 Hjemmelavet forårsruller, billede 2 Hjemmelavet forårsruller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Til stegning:
Fritureolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Fyld:
250 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Bambusskud konserves 120g. 1 dåse bambusskud indeholder ca. 280 g. drænet vægt.
100 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Bønnespirer
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

125 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
125 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
4 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Cayennepeber
   
   
  Pensling:
Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
Opskrift:
Kom melet i en skål og rør, mens vandet langsomt hældes i. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.

I mellemtiden tilberedes fyldet:
Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskudene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint.

Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry eller risvin, salt og cayennepeber.

En pande (ca. 25 cm i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordej en ottendedel af den på panden. Sørg for, at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde.

Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet (red: Æv! Det er *lidt* svært at gengive på skrift) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket.

Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Tips:

Frysning:
Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå.

Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter.






karakterer:
Opskriften er vist 193513 gange,
og udskrevet 17316 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10633 (2531 kcal)
KJ pr. stk. 1329 (316 kcal)
Vægt ialt 2213 gram
Vægt pr. stk. 276 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 480 KJ (114 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-16 19:52:49
Duer ikke. Dejen flækker, og kan ikke bearbejdes. Har prøvet to forskellige slip let pander, men uanset hvor lav temperatur og tid jeg bruger, så flækker de når de skal over på viskestykket. Hvad gør jeg galt?

  -   2016-03-31 11:28:58
Synes de var lidt kedelige

  -   2013-06-04 13:19:06
Hvis man "laver" plads i fryseren, så de færdigt lavet ruller kan ligge og fryse enkeltvis, så kan man pakke dem i poser bagefter. Ja de kan sagtens fryses inden man steger dem helt færdig, husk fyldet jo er tilberedt.

  -   2012-06-26 19:43:42
Skal de frituresteges/i ovnen inden man fryser dem?, eller kan man fryse dem når de er rullede og vente med at friturestege/putte dem i ovnen til når de er taget op igen?

  -   2012-06-15 16:49:56
De kan sagtens fryses. Jeg fryser dem således: et stykke madpapir rundt om hvor rulle, og så i en "madkasse" Så kan de tages op enkeltvis.

  -   2012-01-29 08:54:10
Er de fryseegnet?

  -   2007-01-04 08:51:44
Den er virkelig god, og helt bestemt værd at prøve. Meget bedre en dem man køber. Jeg brugte ikke friture, men bagte dem i stedet i ovnen: pensel godt med olie, 225 grader, vend efter 10 min. og så færdige efter ca. ydereligere 10 min. Meget fine og sprøde. Tilsæt evt. også lidt rejer i fyldt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Dejen kan købes i mange supermarkeder og invandrerbutikker. Jeg synes den er bedre, og så er det også til en billigpris. Endvidere er der afbilledet hvordan man folder forårsrullerne. jeg synes ikke det er svært.