Hjemmelavet forårsruller
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom melet i en skål og rør, mens vandet langsomt hældes i. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.
I mellemtiden tilberedes fyldet: Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskudene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint. Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry eller risvin, salt og cayennepeber. En pande (ca. 25 cm i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordej en ottendedel af den på panden. Sørg for, at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde. Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet (red: Æv! Det er *lidt* svært at gengive på skrift) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket. Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Tips: Frysning: Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå. Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 193514 gange,
og udskrevet 17316 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (58 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2020-10-16 19:52:49 Duer ikke. Dejen flækker, og kan ikke bearbejdes. Har prøvet to forskellige slip let pander, men uanset hvor lav temperatur og tid jeg bruger, så flækker de når de skal over på viskestykket. Hvad gør jeg galt? Susanne - 2016-03-31 11:28:58 Synes de var lidt kedelige Laj - 2013-06-04 13:19:06 Hvis man "laver" plads i fryseren, så de færdigt lavet ruller kan ligge og fryse enkeltvis, så kan man pakke dem i poser bagefter. Ja de kan sagtens fryses inden man steger dem helt færdig, husk fyldet jo er tilberedt. Camilla - 2012-06-26 19:43:42 Skal de frituresteges/i ovnen inden man fryser dem?, eller kan man fryse dem når de er rullede og vente med at friturestege/putte dem i ovnen til når de er taget op igen? Christina - 2012-06-15 16:49:56 De kan sagtens fryses. Jeg fryser dem således: et stykke madpapir rundt om hvor rulle, og så i en "madkasse" Så kan de tages op enkeltvis. Sabrina - 2012-01-29 08:54:10 Er de fryseegnet? Helle - 2007-01-04 08:51:44 Den er virkelig god, og helt bestemt værd at prøve. Meget bedre en dem man køber. Jeg brugte ikke friture, men bagte dem i stedet i ovnen: pensel godt med olie, 225 grader, vend efter 10 min. og så færdige efter ca. ydereligere 10 min. Meget fine og sprøde. Tilsæt evt. også lidt rejer i fyldt. Hansens Opskriftservice - 2005-01-01 01:01:01 Dejen kan købes i mange supermarkeder og invandrerbutikker. Jeg synes den er bedre, og så er det også til en billigpris. Endvidere er der afbilledet hvordan man folder forårsrullerne. jeg synes ikke det er svært. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne