Rødbedekage
Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede Indsendt : Red : |
|
|
Ovnen forvarmes til 190 grader. En 20 cm springform beklædes med bagepapir. Papiret smøres og drysses let med mel.
En gryde vand bringes i kog og tages af blusset. Æggeblommer og halvdelen af sukkermængden kommes i en ildfast skål. Skålen anbringes over vandbadet, den må ikke røre vandet. Pisk kraftigt til massen er lys og let. Tag skålen op af vandbadet og tilsæt den revne rødbede. Sigt kagekrummer, mel, bagepulver, kanel, ingefær, nellike og en halv tsk. salt ned i en stor røreskål. Tilsæt også den revne citronskal, rosiner og hasselnøder. I en anden skål piskes æggehviderne stive m håndmikseren. Tilsæt sukkeret og pisk videre til der dannes en glat marengsdej. En tredjedel af marengsdejen vendes i gulerodsblandingen. Vend derpå en tredjedel af de tørre ingredienser i dejen. Fortsæt på samme måde til dejen er færdig og helt glat. Til sidst røres den hakkede syltede ingefær i dejen. Hele proceduren foretages forsigtigt, det er vigtigt ikke at røre luftigheden ud af dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-45 min. Lad den færdige rødbedekage hvile i 10 min. inden den tages ud på en bagerist. Flødeosteglasur: Alle ingredienserne piskes godt sammen til der opstår en blød glasur. Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet. |
|
Opskriften er vist 18626 gange,
og udskrevet 384 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Laila - 2014-02-09 13:56:40 Hej. Er lige i tvivl om et par ting i rødbedekagen: Skålen med æggeblommer og sukker må ikke røre vandet / vandbadet, men tages op derfra, det forstår jeg ikke - OG hvad er det for en gulerodsblanding - er det rødbedeblandingen, der menes her ??? Er lidt forvirret, men glæder mig til at smage :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne