Julemedister

Julemedister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Julemedister, billede 4 Julemedister, billede 1 Julemedister, billede 2 Julemedister, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.svinefars
1 hakket løg
0.5 tsk.stødt allehånde
0.5 tsk.stødt nellike
0.5 tsk.friskkværnet sort peber
3 tsk.salt
1 julebryg eller porter
 
 svinetarme
 
Opskrift:
Tilbered en god frikadellefars. Kom godt med hakkede løg i. Krydr farsen med stødt allehånde, stødt nellike, friskkværnet sort peber, salt og skift mælken i farsen ud med en julebryg eller porter. Brug ikke æg.

Vand svinetarmene ud i et døgn.

Sæt tarmen på et pølsehorn (25 mm) og kør farsen igennem kødhakkeren. Stop ikke tarmen for fast, så går den i stykker, når pølserne skal svinges. Når tarmen er fyldt, måles en længde, der presses forsigtig med et par fingre, og der svinges. Gentag, indtil der ikke er mere fyldt tarm tilbage. Slå en knude på endestykket, og medisteren er klar til brug efter et par timer.

Giv evt. medisteren et hurtigt opkog før stegning.





Beskrivelse:

Julemedister - en klassiker til julebordet

Ingen jul uden julemedister og hvorfor ikke servere en hjemmelavet julemedister for julens mange gæster. Der skal ikke mange ingredienser i en julemedister, og når først man har lavet medister én gang, er det ikke særlig svært. Julemedisteren adskiller sig fra den traditionelle medister ved, at den indeholder krydderier, der leder smagsløgene og tankerne hen mod julen. I julemedisteren er der tilsat nelliker og allehånde, som giver den en særlig smag. Server julemedisteren sammen med andre klassiske juleretter såsom flæskesteg, rødkål, sildemadder eller brunede kartofler.

Julemedister tilberedning

Når først farsen er rørt sammen, og stået på køl i et døgn, kan du gå videre til næste trin - nemlig at stoppe svinetarmen med fars. Det er vigtigt at være omhyggelig og ikke overfylde tarmen, som risikerer at briste, når pølsen efterfølgende skal snos. Brug gerne fingrene til at forme pølsen omhyggeligt, og når pølsen har en passende længde, klemmer du forsigtigt foroven, og snor den nogle gange rundt.

Du kan enten vælge at koge eller stege medisteren på panden. Nogle vælger at gøre begge dele. Kom julemedisteren i letsaltet kogende vand og lad den småsimre i ca. 15 minutter.

karakterer:
Opskriften er vist 89074 gange,
og udskrevet 1762 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (61 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-15 14:58:45
Vi kommer en lille smule mel i for at bevare konsistensen og undgå tørheden

  -   2015-11-09 18:42:34
Brugte opskriften sidste år til jul. Prøver succesen igen i år.

  -   2014-12-13 23:38:13
Kan man evt komme løgene i til sidst ? Kan man ikke lave i god tid, og så fryse ned ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en god opskrift der smager rigtig godt