Helstegt oksefillet
Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55 grader. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Sauce: Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber. |
|
Opskriften er vist 81128 gange,
og udskrevet 1926 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-12-31 12:18:38 Det kunne jo være at stegetiden er lidt længere jo mere kød der er... Der er jo forskel på 1 og 2 kg. :) - 2012-12-23 21:48:22 Stegetemperation skal i hvert fald 59-60 grader FØR den hviler... CE - 2011-12-04 18:41:25 Stegetiden er bare ikke tilstrækkelig! Kødet var ganske enkelt råt - og jeg fulgte opskriften. Så en ting er stegetemperatur - noget andet er den angivne stegetid. Bør rettes! Mundilfare - 2009-09-26 10:26:50 Ungkarlene samledes og jeg førte mig frem med oksefilet, som jeg aldrig havde lavet før. Det var bare total succes.Jeg havde dog tilføjet 2 spiseskefulde ribsgelé, for at pifte sovsen lidt op. Ikke dårligt! marinade - 2005-01-01 01:01:01 tilmørning af oksekød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne