Kleftiko - Græsk simreret med lammekød
Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker Oprindelsesland : Cypern Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del kødet i fire stykker.
Læg 4 snit i hver og stik små skiver med hvidløg ind.
Tag et passende stykke aluminiumsfolie så at det bliver plads til alle ingredienserne indeni. Smør lidt smør på folien. Læg et stykke kød på folien sammen med kartofler, gulerødder, løg og hvidløg. Eventuelt lidt fetaost i terninger. Hæld citronsaft over, krydre med peber, salt, oregano og mynte. Lav tre pakker til. Tilsæt gerne 2 spsk. rødvin i hver pakke. Løft hjørnerne lidt op så saften ikke render ud. Steg dem i ovn ved 175 grader C. alm. ovn i 1 1/2 - 2 timer. Tips: Alternativt kan pakken fyldes med tomat, paprika, squash, aubergine eller andre grønsager efter smag. Prøv dig frem. Du kommer nemlig ikke til at lave denne ret bare en gang. |
|
Opskriften er vist 64783 gange,
og udskrevet 1227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Bodil Hjersing - 2019-10-04 21:57:01 Ja det kan du tid i ovnen eller jerngryde ca 1/12 til2 timer Malene - 2011-12-06 23:16:59 Kan man mon evt. smække det hele sammen i en stegeso? Nogen der ved det? Og hvor lang tid skal det så have? Kupros einai edw - 2011-06-15 10:51:47 dejligt at se mad fra hjemmlandet , lækkert, Kleftiko S'agapao JEK - 2008-01-18 17:42:12 Smager også godt med kalvebov Katpaf - 2005-01-01 01:01:01 Kleftiko er en fantastisk ret. Oprindeligt er det dog kun kødet og kartoflerne, der er i ovnen, og ikke sammen med en masse grøntsager. Har ikke prøvet denne version, men den lyder god, er bare ikke "rigtig" kleftiko. Per - 2005-01-01 01:01:01 Brugte 5 store kartofler, og 4 store gulerødder som jeg skar i skiver, der blev ca ½ dl. væde/sauce i bunden af pakkerne så der kan snilt serveres ekstra kartofler eller andet ved siden af Dorte Vejlebo - 2005-01-01 01:01:01 Det er simpelt hen bare det bedste. finnfalck - 2005-01-01 01:01:01 smager bare lækkert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne