Citronkager med hindbærcoulis og citron- og vanillesirup

Citronkager med hindbærcoulis og citron- og vanillesirup, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 helecitroner
 vand
175 g.sukker
4 æg
175 g.malede mandler
0.25 tsk.bagepulver
 
Opskrift:
Citronerne koges i vand i en time. Når de er kølet af, halveres de, og kernerne fjernes. Hak citronerne groft og kom dem i en blender med 1 dl af kogelagen. Blend. Pres derefter citronpureen igennem en sigte. Hæld sukkeret og æggene i en røremaskines skål og pisk det ved middel hastighed til en tyk creme. Det tager 5-6 minutter. Bland mandlerne med bagepulveret. Hæld blandingen ned til æggemassen og rør i et minuts tid. Dejen hældes op i små smurte forme, ca. 8 cm i diameter og 5 cm høje, som stilles på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 180 grader i 30-35 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist og tag dem ud af formene. Skær en tynd skive af toppen, så de kan stå. Drys toppen med enten sukker, flormelis eller blendet karamel. Smelt sukkeret med en blæselampe eller under grillen. Anret kagerne portionsvis og læg ti hindbær i kanten. Dryp hindbær-coulis over hindbærrene. Stænk kagen og hindbærrene med citron- og vaniljesirup.





karakterer:
Opskriften er vist 13547 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-23 19:23:09
En rigtig lækker dessert... - men den tar' tid at lave.!