Håkonskager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æltes. Trilles i tykke stænger der trilles i sukker. Stilles køligt ca. 1 time.
Skæres i ret tykke skiver ½ cm. og bages 7-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn |
|
Opskriften er vist 53853 gange,
og udskrevet 1324 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Lizzi Nyk. F. - 2024-12-11 10:38:34 Lærte at bage dem af min mor for 75 år siden. Børnebørnene elsker dem. Sprøde, lækre, smelter på tungen Per - 2020-12-07 17:22:48 Stillede rullerne i køleskab 3-4 dage men sukkeret smeltede, nogen gode råd omkring dette? Vibeke - 2015-03-22 15:57:57 håkonskager præcis som min farmor lavede dem - altså med vanille og ingen marcipan anonym - 2010-12-01 23:36:35 der skal tilsættes 75gram mazipan hvis det er håkonskager Nina M - 2008-01-04 14:54:03 Trillede stængerne i perlesukker ved at fordele sukkeret på plastfolie og trille stængerne frem og tilbage. Sluttede af med at trykke sukkeret lidt fast ved at trykke uden på plastfolien.På denne måde blev det klaret uden at få alt for fedtede fingre. Lod dem herefter stå koldt natten over. Resultatet blev de lækreste håkonskager min familie og jeg nogensine har smagt. Det bliver afgjort også næste års model for håkonskagerne. line - 2005-01-01 01:01:01 De er gode, meeen 1 time i køleskabet er ikke nok. prøv at lave dem dagen før, så de har stået i køleskabet i en dags tid doris - 2006-12-09 11:24:21 mangler 1 ½ spsk vanillesukker Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 kagerne skal have mellem 7 & 15 min. afhængig af, hvilken type ovn du har/bruger. Men der er absolut ingen tvivl om at de smager godt :-) anonym - 2005-01-01 01:01:01 for at sætte prikken over i'et, kan man tilføje chokalade stykker samt hakket nødder. Karina Bragt - 2005-01-01 01:01:01 De er nemme og smager godt. De er gode at bage sammen med børn, da de bare skal skæres ud jygi - 2005-01-01 01:01:01 de er bare gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne