Kalkunfilet i ovn med citron og timian

Kalkunfilet i ovn med citron og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : HarboeFarm

Indsendt :      Red :
Kalkunfilet i ovn med citron og timian, billede 4 Kalkunfilet i ovn med citron og timian, billede 1 Kalkunfilet i ovn med citron og timian, billede 2 Kalkunfilet i ovn med citron og timian, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

4 tsk. Timian, tørret
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
0.8 spsk. Ingefær, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
200 gram Kalkunbacon i skiver
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
   
Opskrift:
Fileten brunes af i lidt olie og drysses med timian, citronskal og revet ingefær og krydres med salt og peber.

Kartoflerne vaskes, skæres i både og rulles i hakket Kalkunbacon og hvidløg, dysses med salt og lægges i ildfast fad sammen med fileten og små cherrytomater.

Retten bages ved 200 grader C. alm. ovn i 60 minutter.

Mærk om kartoflerne er møre, er de ikke det så tages kalkunbrystet op og får lov at trække en 15 minutter mens kartoflerne gives skstra tid i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 199870 gange,
og udskrevet 11501 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8760 (2085 kcal)
KJ pr. Pers. 2190 (521 kcal)
Vægt ialt 2318 gram
Vægt pr. Pers. 579 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 10.0 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-23 12:03:42
Der mangler lidt information til opskriften fra billedet, så som Agurk... Brug nærmest alle andre olier end Solsikke / Vindruekerne, det er de 2 mest giftige, specielt Vindruekerneolie, pga udvindingen ved brug af kemikaliet, Hexane!!! Kartofler er heller ikke ligefrem sundt, men hvis det ikke er noget man gør på daglig basis, så er det okay :) Bacon burde dog altid komme fra Gris, alt andet kan slet ikke bruges til sammenligning :P

  -   2011-08-30 19:38:11
Super lækker ret med de BEDSTE kartofler. Dog skal man passe på med det reven citronskal i kyllingemarinaden. Jeg ville næste gang foretrække selve citronsaften i stedet.

  -   2011-08-07 08:58:00
Smagt godt ,, Vil lave den igen

  -   2010-08-22 18:12:13
meget lækkert også med skinkestrimler i stedet for kalkunbacon.

  -   2010-06-16 12:49:57
Hvilken sauce er det du har på billedet?

  -   2009-05-16 14:04:44
Det er kalkunbacon fordi opskriften er lavet af Harbo - de fremstiller kalunprodukter også er det også mere fedtfattigt;o)

  -   2009-01-17 16:37:40
Lyde go. Skal da prøves. Behøves timiankviste og kalkun bacon. (Hvorfor ik bare normal bacon?)

  -   2008-05-01 23:06:11
Fedtfattig og sund ret - evt. kan man udelade bacon. Vi bagte kartoflerne for sig selv, skar tomater i skiver med olie og timian og bagte dem. Salat: Strimlet hvidkål, appelsin, æble og appelsinsaft. Det smagte dejligt.

  -   2007-08-12 07:56:20
Jeg savnede lidt sovs, så jeg lavede en pulversovs fra knor, den der heder cabaret

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en meget god ret som næsten alle kan lide og jeg har ikke nogen dårlige kommentarer til denne ret.