Mandelknopper (konfekt)

Mandelknopper (konfekt), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Fondant

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.sukker
1 ¼ dl.vand
1 tsk.glukose (druesukker)
1 tsk.eddike
 
Opskrift:
Alt sættes over ilden, bringes i kog, skummes og koeges ca. ¼ time.

Om cremen er kogt tilstrækkeligt, afgøres på følgende måde:
Man tager lidt af cremen i en spiseske og holder denne under en rindende vandhane eller i koldt vand. Kan cremen da formes til en rund blød kugle er den færdig. Den hældes derefter på en med koldt vand vædet marmorplade, stænkes med koldt vand og står her, til den er lidt afsvalet. Den omrøres nu, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej.

Denne creme kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. I begge tilfælde er den lettere at behandle, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår da dækket med et opvredet klæde.


Fondant anbringes i en skål, der sættes i vandbad. Når den er flydende, tilsættes skoldede, fintskårne mandler. Mandelknopperne afsættes som uensartede toppe på olieret papir

Tips:

Det kan imidlertid hænde, at cremen ikke vil ”holde sammen”. Dette skyldes at den er kogt for længe. Man kan da igen forsøge, ved at koge cremen med lidt koldt vand





karakterer:
Opskriften er vist 15574 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu