Praline (konfekt)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Indsendt : |
|
|
Alt sættes over ilden, bringes i kog, skummes og koeges ca. ¼ time.
Om cremen er kogt tilstrækkeligt, afgøres på følgende måde: Man tager lidt af cremen i en spiseske og holder denne under en rindende vandhane eller i koldt vand. Kan cremen da formes til en rund blød kugle er den færdig. Den hældes derefter på en med koldt vand vædet marmorplade, stænkes med koldt vand og står her, til den er lidt afsvalet. Den omrøres nu, enten med en spartel eller paletkniv, der forinden er vædet i koldt vand, og bearbejdes indtil den er sej. Denne creme kan anvendes på mange forskellige måder, dels til fyld og dels til overtræk. I begge tilfælde er den lettere at behandle, hvis den laves nogle dage før den skal bruges, og henstår da dækket med et opvredet klæde. Cremen kan nu æltes med forskellige essenser og farver, trilles i lange pølser og derefter igen i runde kugler eller formes til forskellige figurer. Hvis den hænger i bord og hænder, kan lidt kartoffelmel få den til at slippe. Lægges på olieret papir og må henstå til næste dag. Kan da overtrækkes med overtrækschokolade. Tips: Det kan imidlertid hænde, at cremen ikke vil ”holde sammen”. Dette skyldes at den er kogt for længe. Man kan da igen forsøge, ved at koge cremen med lidt koldt vand |
|
Opskriften er vist 19720 gange,
og udskrevet 188 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2007-12-09 10:38:13 Den lyder svær og jeg mangler den del der fortæller hvad og hvordan man kan bruge den til overtræk ? Feks. mandler så det bliver franske mandler ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne