Marcipanmasse (Hjemmelavet)

Marcipanmasse (Hjemmelavet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Marcipankonfekt

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.søde mandler
15 stk.bitre mandler
200 g.flormelis
1 spsk.vand
 
Opskrift:
Mandlerne skoldes, smuttes og tørres, hvorefter de hakkes eller males en gang gennem en mandelkværn, blandes med det sigtede flormelis og vandet, og hakkes nu 4-5 gange gennem en emaljeret kødhakkemaskine. Herefter stødes massen godt, ristes i en gryde over svag varme og tilsættes her mere eller mindre sukker, afhængig af hvortil marcipanen skal bruges.

Man kan også støde marcipanmassen, efter at den er ristet.





karakterer:
Opskriften er vist 34960 gange,
og udskrevet 489 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (72 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-20 13:14:14
Den smager leakkert ogsaa uden at riste... for at faa en biligere masse kan du tilsaette mere sukker.. men pas paa!! hehe

  -   2006-12-05 09:18:00
Er det virkelig nødvendigt at riste marcipanmassen ? jeg mente ellers bare at marcipan var blendede mandler og sukker ?