Chokokarameller
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Indsendt : Red : |
|
|
Smør, kakao, sukker, sirup og fløde røres sammen og varmes over svag varme og under jævnlig omrøring, til det er klumpefrit.
Det hele koges over rask ild og jævnlig omrøring i ca. ½ time, til termometret viser 135 grader, eller en dråbe stivner til en blød, sej kugle i koldt vand.
Når massen begynder at blive jævn, må der røres uafbrudt.
Når der er slukket, røres citronsyre og vaniljesukker i. Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøles så meget, at den ikke flyder, når den hældes op.
Den hældes på smurt plade og ridses af i firkanter med en kniv, dyppet i flormelis.
Når karamellerne er helt stivnede, hugges de fra hinanden med en skarp kniv. De pakkes i syltepapir.
|
|
Opskriften er vist 29040 gange,
og udskrevet 547 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (30 stemmer) |
|
Kommentarer Non - 2015-09-10 17:35:49 Så gode og lette at lave.#SUPER😂🎈🎊🎉🍬🍬 Sara og Magnus. - 2010-12-04 16:37:29 Rigtig god, prøv og putte den i køleskabet i noget tid,så bliver den som bolsjer men efter noget tid, bliver den som karameller. og det smager godt. mig - 2010-09-25 16:13:58 jeg sys ikke karamellerne bliver hårde lige meget hvor længe man koger!? Pips - 2009-03-06 09:27:00 Rigtig god opskrift - jeg vil prøve næste gang med den nye Bailey's med kaffe i stedet for fløde (karameller for voksne). Hill - 2008-08-18 13:37:09 Prøv med bailey i stedet for fløde.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne