Hvid gløg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Det skal være hele krydderier, de stødte gør gløggen uklar, og smager støvet.
Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt. Kom dem med citronskrællen i en gryde med 5 dl vand og kog det sagte en halv time. Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter. Varm vin/ cider, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet. Smag til med sukker, og kom rommen i i sidste øjeblik. Man kan lade en enkelt stjeneanis flyde rundt i hvert glas, og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med. |
|
Opskriften er vist 37899 gange,
og udskrevet 938 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (24 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-13 23:54:16 er det ikke Camilla Plums hvide Gløgg ??? men den er også god ;-) Den skarpe - 2005-01-01 01:01:01 Camilla Plum´s opskrift... Se også kogebogen: Mors mad |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne