Hollandaise sauce
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret og lad det køle af.
Æggeblommer og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen. Tilsæt det smeltede afkølede smør, (uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt evt. lidt fond fra den ret der laves til. Fond kan være kogelage fra den ret man laver. Tips: Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille. Denne opskrift kan skaleres, men det kan være svært at lave kun til f.eks. 2 personer, til 4 personer er nok mere passende :) |
|
Opskriften er vist 51665 gange,
og udskrevet 719 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-03-07 20:00:42 Det lyder nok af meget smør, men det er faktisk rigtig nok. Når smøret er smeltet og afkølet, så er vallen det hvid der samler sig i bunden af gryden, og når det skal hældes i æggene er det nok at hælde forsigtigt så bundfaldet ikke kommer med. anonym - 2008-02-02 19:54:54 Der er vidst lige sket en fejl i udregningen af smør.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne