Kiymali pide

Kiymali pide, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.mel
4 spsk.smør
2 tsk.gær
2 spsk.mælk
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
3 æg
1 æggeblomme
250 g.fint hakket kød
 persille
1 løg
 
Opskrift:
Opløs gær og sukker i mælken.

Sigt mel i en stor skål. Lav en fordybning i midten. Hæld gær, smør, 2 æg og salt i fordybningen. Ælt det til en blød dej. Sæt det til side og lade det stå og hæve.

Del dejen i ens stykker på størrelse med en citron.

Fyld:
Brun kød og hakket løg i lidt smør. Dæk til og steg videre indtil væden er fordampet. Tilsæt salt, peber og hakket persille.

Rul hvert stykke dej ud til den bliver meget tynd, på en plade med mel.

Læg noget af kødet i midten af dejen, fold enderne indad. Fyldet skal være synligt.

Pensel med æggeblomme, og bag i ovn ved moderart varme, indtil de er gyldne.

Pensel toppene med smeltet smør, og server straks





karakterer:
Opskriften er vist 16527 gange,
og udskrevet 332 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-26 21:07:33
Elendig beskrivelse. Det er umuligt at få en dej som ikke smuldre. Ret trist når man har valgt lige netop denne ret til en skole opgave. Kan desværre overhovedet ikke anbefales.