Skinketærter
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smuler smøren i melet og tilsæt ymer og ælt dejen godt.
Dejen stilles koldt i mindst 3 timer, gerne natten over.
Skinken skæres i terninger Champignon renses, skæres i skiver og ristes på panden i lidt smør, indtil al væden er fordampet Osten rives Halvdelen af dejen rulles ud og en tærteform ca. 24 cm. i diameter beklædes Halvdelen af oste kommes i formen, herefter skinken og champignon, peber og muskat og til sidst resten af osten. Den anden halvdel af dejen rulles ud og lægges på som låg Kanten stæres til, bukkes om og trykkes hele vejen rundt med en gaffel Til sidst pensles med æg Tærten bages ved 225 grader C. alm. ovn i 25 minutter. Tips: Af rester af dejen kan der udskæres blomster og blade eller andre figurer, til at pynte tærten med. Figurerne lægges på den penslede tærte og pensles også med æg inden tærten kommes i ovnen. |
|
Opskriften er vist 118756 gange,
og udskrevet 2786 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Kk - 2014-04-08 17:52:37 Godt nok tog jeg og halveret ymeren men stadig lækker Per - 2010-04-21 19:39:20 Smørret alene var nok til at kunne ælte dejen, og undlod at tilsætte ymeren da dejen ville være blevet umulig at ælte. Men den bagte dej blev meget tør, så måske man skal halvere mængden af både smør og ymer. Lyster - 2005-01-01 01:01:01 den lyder rigtig god |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne