Flødekartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles (eller skrabes, hvis de er helt friske).
Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad, sammen med kviste af frisk rosmarin. Drys med salt og peber. Hæld fløden over. Sæt fadet i ovnen i 1-1½ time ved 175 grader C. alm. ovn. Eller 50-60 minutter ved 200 grader C alm. ovn. Tips: Inden du tager flødekartoflerne ud kan du prikke i dem med en gaffel eller kødspid for at se om de er møre. Tager kartoflerne for meget farve så sæt evt. en bageplade ind på rillen over. |
Flødekartofler opskrift - Klassikeren der varer vedFlødekartofler er en god gammeldags dansk klassiker, som efter sigende opstod i 1980'erne. Dengang var de flødestuvede kartofler og lørdagskylling det helt store hit, som man så frem til. Retten er ikke særlig svær at lave - så snart flødekartoflerne er i ovnen, passer de sig selv. Dette er også en af årsagerne til, at retten er populær.Opskriften på flødekartofler kan varieres alt efter humør. Du kan f.eks. prøve at tilføje porrer, hvidløg, ost eller krydderier og på den måde sætte et personligt præg. Den alsidige kartoffelForuden den gode smag og nemme tilberedningsform passer hjemmelavet flødekartofler til alle slags kød - uanset om det er kylling, svin eller oksekød. Kartoflen er en sund spise, som har været en del af danskernes kost i flere hundrede år. Rodfrugten er rig på både C, B og K-vitaminer, som er med til at styrke immunforsvaret, huden, knogler og de røde blodceller. En af grundene til kartoflens popularitet skyldes, at den både kan koges, steges, moses og varmes, hvilket gør, at den kan indgå i et utal af retter. Derudover er kartofler også billige at købe.FAQKan man fryse flødekartofler?Ja, du kan godt fryse flødekartofler.Hvad spiser man til flødekartofler?Du kan spise flødekartofler til stort set al slags kød. Prøv dem til glaseret skinke, culottesteg eller stegt kyllingebryst med bacon.Hvor mange gram flødekartofler pr person?Regn med omkring 250-300 g flødekartofler pr. person.Hvor lang tid skal flødekartofler have i ovnen?Flødekartofler skal have 1-1½ time i ovnen ved 175 grader eller 50-60 minutter ved 200 grader.Kan man lave flødekartofler dagen i forvejen?Ja, du kan sagtens lave dine flødekartofler dagen før. Opvarm dem blot i ovnen før servering. |
Opskriften er vist 1213004 gange,
og udskrevet 11237 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (188 stemmer) |
|
Kommentarer Leikow - 2024-08-31 15:22:34 Tak for al jeres inspiretion, god dag og flødekartofler til alle. Mia - 2021-05-17 11:21:02 Jeg kommer skiver af porrer imellem lagene set ser godt ud med farverne og smager fantastisk Jørgen - 2021-01-02 18:56:58 Helt klart en grundopskrift, det smag og behag.. Jeg bruger rødløg, masser af hvidløg, Frisk Rosmarin/Timian men pas på med krydderurterne!.. Lidt hjemmerøget salt/peber. anonym - 2021-01-02 18:54:55 Helt klart en grundopskrift. Patrick - 2014-05-03 14:44:23 tror bare man skal se den her opskrift som base . plejer selv somregl at tilføje både løg og hvidløg og ost på toppen Nina - 2013-04-07 18:09:01 Je vil foreslå at tilsætte hvidløg og delikatesse paprika, masser af paprika. Det færdige resultat har et flot rødligt skær og det smager bare super godt. kongebro - 2013-03-17 16:00:58 Tag kartoflerne og smid dem op i en microskål ind i microen på højest varme i 6-8min. tilbered der efter retten ved 200grader i 30min.Lav evt. kartoflerne dagen før og opbevar dem i køleskabet ind til du skal tilberede retten.Velbekomme Dorthe - 2013-02-16 20:50:11 Den skal vi havde næste weekenden til min 30 års fødselsdag skal lave det til ca 22 mennsker håber det bliver godt... Emma - 2013-02-09 17:27:32 Det skal vi have til min konfirmation, til Maj! Vi skal lave fløde kartoffler til cirka 60 personer! Får sved på panden bare ved at tænke på det! :o) Kirsten Græbe - 2012-11-21 10:11:52 Giv piskefløden et opkog sammen med løg i terninger, samt salt og peber, hæld det over kartoflerne, så bliver fløden cremet :) mussi - 2012-08-13 13:57:44 kan man ikke købe muskatnød i kvickly eller føtex? i fakta havde de i hvert fald ikke muskatnød. ærgerligt.. gunda i. - 2012-04-04 10:07:40 jeg bruger boullion og piskefløde, er bedre for figuren og kartoflerne suger væden op og bliver lækker. miig - 2012-03-04 08:52:42 den var rigtig god med ost på toppen :) Denenesteene - 2012-02-22 14:41:45 I LOVE IT -------- ALLETIDERS MIDDAG Harly - 2012-02-21 13:36:46 to spiseskefulde kartoffelmel rørt ud i fløden, giver en bedre konsistens Bine - 2011-10-01 12:21:11 flødekartofler med krebinetter, det er bare det bedste..!!! lene - 2011-09-11 09:25:18 kan man forstege dem, da jeg kun har en ovn og skal lave til 20 pers og der skal osse kæd i ovnen adisG - 2011-08-03 15:23:30 prøv med lidt chilli fra pizzariet og dressing, og HUSK HVIDLØG Migh? - 2011-05-26 16:43:04 Uff, det bare godt, med Ost på! (; Tag og smag - Det er (Besværet) værd! (x kokken - 2011-05-22 13:20:55 jeg håber den smære godt Anne - 2011-03-12 21:27:11 Virkelig gode flødekartofler! Er nybegynder i madlavning og fulgte opskriften slavisk. Det var nemt og det smagte rigtig godt. Det siger mine gæster i hvert fald! :) mester i flødekartofler - 2010-10-05 15:09:23 kom ca. et løg (skiveskåret) i mellem kartoffelskiverne og krydr kun med salt, peber og revet muskatnød. den smager som da bedstemor lavede den:)medmindre du har dårlige minder om din bedstes kokkekunst self.;) R.J - 2010-06-28 08:13:05 Vis ikke er så vild med at bruge 38% fløde kan man bruge arlas madlavningsfløde den er kun 18% anonym - 2009-07-21 15:55:47 2 stk. løg gør underværker + evt. en chili. Muggi - 2009-05-30 19:04:09 Får at give et ekstra pift kan man evt drysse lidt stødt eller frisk revet muskatnød over kartoflerne, da denne smag går utrolig godt med fløden. Tilføj desuden revet ost, helst mozarella, over kartoflerne efter en 20-25 min. i ovnen, for at give retten en knasende sprød overflade samt en dejlige cremet karftofleret under overfladen. viola - 2009-04-02 11:56:31 Her i huset elsker alle store som små fløde kartofler. Jeg bruger madlavningsfløde eller alm fløde parmesanost hvidløg allround kryderi salt og peber UHM Freak - 2009-01-15 16:39:39 Prøver den ud nu. Men jeg vil også tro at den ville smage bedre med hvidlæs og måske lidt karry. Henrik - 2008-12-30 20:54:18 Prøv at tilføje Monay sous det smager godt Simone - 2008-10-05 13:05:21 det smager også godt med alm løg. XD anette - 2008-09-10 18:37:52 Kan man godt bruge madlavningsfløde. iceman - 2008-07-21 17:46:55 oste fløde er også godt sammen med solvej - 2007-11-09 14:03:09 man kan også give den lidt karry det smager også bare godt.. bimmer1911 - 2007-09-08 14:43:31 Fintsnittet pore som drysses imellem lagene af skive kartofler og snittet røget bacon - det er mums ! Heidi - 2007-08-15 15:56:08 Kedeligt - der mangler både hvidløg, muskatnød og revet ost. Kokken..! - 2007-02-18 13:22:32 Flødekartofler....... Hmm.... det bedste jeg kender.......!!!. Tommi Gosch - 2007-01-21 15:16:22 Put lidt revet muskat sammen med salt og peber.. det dur Sandra - 2005-01-01 01:01:01 Jeg bor i Spanien..og kan det svaere ikke far sa gode kartofler som i Danmark!!! Men vi prover det til aftensmad Trine - 2005-01-01 01:01:01 Vi plejer at rive muskatnød over flødekartoflerne, og det smager bare godt. camilla - 2005-01-01 01:01:01 man kan gøre det nemmere med færdig skåret kartofler. de skal kun have den halve tid og smager lige så godt helened - 2005-01-01 01:01:01 det er godt med snittet forårsløg elsekh - 2005-01-01 01:01:01 smager desuden også godt med ost Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne