Winerbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Dejen:
Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smulder de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min. Læg margarinen mellem 2 stk. pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm. Sørg for at kanterne er så lige som muligt. Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm. Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejen, bøj de fire dej hjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag. Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning. (Læs om udrulning af dej) Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig. Creme: Pisk ægget sammen med sukkeret og maizenamelet i en emaljeret eller rustfri gryde. Aluminium kan misfarve rettere med æg og mælk. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Gem dem. Pisk den kolde mælk i æggesnapsen og tilsæt vanillebælgen. Bring cremen langsomt i kog under piskning. Lad den koge, til den tykner. Rør vanillekornene i. Tag gryden fra varmen. Fjern vanillebælgen og lad cremen afkøle. Rør jævnligt i den, så den ikke trækker skind. Del dejen i to dele og udrul hvert stykke til en aflang firkant, ca. 15x40 cm. På et meldækket bord. Læg dejstykkerne på et bageplade beklædt med bagepapir. Fordel cremen i en stribe midt på dejen - dog ikke helt ud til enderne. Sæt ovnen på 225 grader. Fold langsiderne af dejen ca. 1/3 ind mod midten og tryk godt sammen. Lad wienerbrødsstængerne hæve i ca. 20 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler/nødder og tesukker og bag wienerbrødsstængerne i ca. 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 27614 gange,
og udskrevet 640 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (18 stemmer) |
|
Kommentarer En ??? - 2011-05-24 07:08:18 Der står ikke hvor længe man skal bage den så hvordan skal man så kunne lave den færdig. anonym - 2011-04-11 00:00:54 Hør, hvad er det for en forklaring...?? "Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejen, (hvor henne?) bøj de fire dej hjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min!" ??? Det er en forklaring jeg ikke kan bruge til noget... om igen, venligst! - Jeg sidder i Brasilien og "brænder" efter et stykke winerbrød! Torben Sorensen, AUST - 2009-04-19 07:04:55 Hi there, Når der nu er to Udlærte Bagere som har skrevet ind, er det så ikke muligt at få den helt rigtige opskrift, så jeg kan få mit mundvand stoppet og få n helt rigtig "Stang Winerbrød", Jeg har boet i Australien siden 1973 og kunne godt tænke mig at prøve at lave den. Også opskriften på en "Wales Stang" hvis der nogen som har en. Tusind Tak. Torben Sorensen mig igen - 2005-01-01 01:01:01 håber i er der.. den der spørg' - 2005-01-01 01:01:01 men hvor meget smør, brun farin og vanille skal der i? en bagersvend - 2005-01-01 01:01:01 Fyldet er remonce som er sukker magarine eventuelt brunfarin og kanel hvis den skal være mørk. skal det være lux winerbrød kan man blande råmasse i remoncen og smøre det i sammen med remoncen. fra en udlært bager - 2005-01-01 01:01:01 der er ikke marcipan masse i winerbrød men en brun remonce smør. brunfarin og lidt vanille |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne