Lammeleverpostej

Lammeleverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Lammekød - Lammelever

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Lammeleverpostej, billede 4 Lammeleverpostej, billede 1 Lammeleverpostej, billede 2 Lammeleverpostej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Opbagning:
75 g.smør
60 g.hvedemel
5 dl.mælk
 
 Kødblanding:
375 g.spæk
750 g.lammelever
1 løg
 
1 æg
0.5 tsk.sukker
1 tsk.allehånde, stødt
1 tsk.peber
3 tsk.salt
 
Opskrift:
Opbagning:
Der laves en opbagning af margarine, mel og mælk. Køler mens resten laves.

Kødblanding:
Spæk, lever og løg køres 2 gange gennem kødhakker.

Æg og krydderier røres i. Til slut vendes opbagningen i.

Bages i vandbad ca. 1 time ved 175 grader C. alm ovn.

Serveres lun med ristede champignon og bacon til groft brød.

Tips:

Der bliver lige godt 2 liter.





karakterer:
Opskriften er vist 56184 gange,
og udskrevet 1584 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-04-24 13:24:48
Hvis man ønsker en mere smørbar leverpostej som kold kan melet halveres eller hel undlades.

  -   2005-01-01 01:01:01
supergod - let at lave. Vi har nu lavet den for andet år i træk og ungerne har allerede taget lovning på at vi skal lave den samme også næste år når vi får lam. Den er specielt god nybagt, men kan godt blive en anelse tør efter et par dage i køleskabet.