Forloren hare
Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød Oprindelsesland : Danmark Tilberedningstid : 90 minutter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør det hakkede kød med spæk i små tern, rasp, æg og fløde.
Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.
Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg baconskiver omkring " haren". Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter eller til "haren" er begyndt at tage farve. Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170 grader C. alm. ovn en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet. Sovs: Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af hvedemel og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgele eller anden gele og måske lidt fløde for at gøre den "blød" Tips: I stedet for at bruge rent svinekød OG oksekød kan en bakke hakket kalv/flæsk fint bruges. |
|
Opskriften er vist 187920 gange,
og udskrevet 6192 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (115 stemmer) |
|
Kommentarer Rikke - 2020-09-22 11:19:33 Den er bare super den her opskrift og sovsen bliver bare så god Hver eneste gang. Cathrine - 2018-09-29 21:50:32 Lækker opskrift! Har aldrig smagt så lækker forloren hare før :) Tak for opskriften per - 2015-04-20 18:54:48 Det er også godt med ærter og gulerødder blandet i farsen. Det giver et godt udseende når 'haren' serveres! Erik Amdi - 2012-03-27 17:51:12 Der bruges aldrig løg i en forloren harre for ikke at tale om en rigtig harre ( men det er selvfølgelig en smags sag) for så kommer den til at smage af frikadeller altså den forlorne. prøv samme opskrift uden bacon men med svesker og æbler så snakker vi i vores hjem om fororen And. Vi plejer til denne opskrift altså både harre og And at komme 200g mosede kartofler i. Hans - 2012-03-24 11:14:44 Jeg har altid været vant til hjemmefra, hvor vi spiste en del vildt, at der kom 5-6 knuste enebær i stegeskyen til det "vilde". Det, sammen med selvfølgelig den obligatoriske ribs/rønnebærgele´,giver en helt fantastisk saus. Linda - 2012-01-10 16:37:27 Hak et glas championer fint , og rør det i farsen . Jane - 2009-11-30 10:09:58 Jeg fylder altid haren med et lag gullerødder og porrer. Så er den jo også lidt mere sund - og det smager godt. kirsten - 2008-11-02 14:33:54 jeg vil lægge et par gulerødder og et enkelt løg i braderpanden sammen med væden det giver en god sovs Heidi - 2007-11-16 14:23:50 Rør fint hakket løg i farsen. anonym - 2005-01-01 01:01:01 kom lidt revet muskat i |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne