Forloren hare

Forloren hare, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 90 minutter

Indsendt :      Red :
Forloren hare, billede 4 Forloren hare, billede 1 Forloren hare, billede 2 Forloren hare, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
250 gram Kalvekød, hakket ca. 11% fedt
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Spæk Røget
100 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Endvidere:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
   
  Sovs:
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Rør det hakkede kød med spæk i små tern, rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber.

Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg baconskiver omkring " haren".

Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter eller til "haren" er begyndt at tage farve.

Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad "haren" stege færdig ved jævn varme, 170 grader C. alm. ovn en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet.

Sovs:
Hæld væden fra "haren" lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af hvedemel og mælk og rør det heri til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgele eller anden gele og måske lidt fløde for at gøre den "blød"

Tips:

I stedet for at bruge rent svinekød OG oksekød kan en bakke hakket kalv/flæsk fint bruges.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 187920 gange,
og udskrevet 6192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (115 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9881 (2352 kcal)
KJ pr. Pers. 2470 (588 kcal)
Vægt ialt 1396 gram
Vægt pr. Pers. 349 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 707 KJ (168 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 4.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-22 11:19:33
Den er bare super den her opskrift og sovsen bliver bare så god Hver eneste gang.

  -   2018-09-29 21:50:32
Lækker opskrift! Har aldrig smagt så lækker forloren hare før :) Tak for opskriften

  -   2015-04-20 18:54:48
Det er også godt med ærter og gulerødder blandet i farsen. Det giver et godt udseende når 'haren' serveres!

  -   2012-03-27 17:51:12
Der bruges aldrig løg i en forloren harre for ikke at tale om en rigtig harre ( men det er selvfølgelig en smags sag) for så kommer den til at smage af frikadeller altså den forlorne. prøv samme opskrift uden bacon men med svesker og æbler så snakker vi i vores hjem om fororen And. Vi plejer til denne opskrift altså både harre og And at komme 200g mosede kartofler i.

  -   2012-03-24 11:14:44
Jeg har altid været vant til hjemmefra, hvor vi spiste en del vildt, at der kom 5-6 knuste enebær i stegeskyen til det "vilde". Det, sammen med selvfølgelig den obligatoriske ribs/rønnebærgele´,giver en helt fantastisk saus.

  -   2012-01-10 16:37:27
Hak et glas championer fint , og rør det i farsen .

  -   2009-11-30 10:09:58
Jeg fylder altid haren med et lag gullerødder og porrer. Så er den jo også lidt mere sund - og det smager godt.

  -   2008-11-02 14:33:54
jeg vil lægge et par gulerødder og et enkelt løg i braderpanden sammen med væden det giver en god sovs

  -   2007-11-16 14:23:50
Rør fint hakket løg i farsen.

  -   2005-01-01 01:01:01
kom lidt revet muskat i