Plumkage

Plumkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Plumkage, billede 4 Plumkage, billede 1 Plumkage, billede 2 Plumkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.smør
250 g.sukker
4 æg
1 appelsin reven skal heraf
250 g.hvedemel
0.5 dl.rom
1.5 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
50 g.chokolade
50 g.mandler
50 g.pomeransskal
50 g.cocktailbær
 
Opskrift:
Hak fyldet og bland det med 1 spsk. af melet.

Rør blødt fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og reven appelsinskal og rør det i skiftevis med rom. Rør fyldet i. Kom dejen i en velsmurt randform (ca. 2,0 l). Bag kagen ca. 1 time ved 175 grader C. alm. ovn. Sigt et tyndt lag flormelis over den kolde kage.

Tips:

Kagen kan også glaseres med glasur af flormelis og appelsinsaft. Appelsinsaft kan erstatte rom i kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 53352 gange,
og udskrevet 991 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-31 10:40:12
Har også bagt denne kage i mange år til jul. Det er en supergod opskrift. Jeg bager den altid i en aflang sandkageform - og altid med en god kvalitetsrom fra barskabet.

  -   2017-12-23 15:03:24
Har lavet denne kage hvert år siden 2009. Elsker den dog uden rom.