Brunkartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Brunekartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og kog kartofler i ca. 12-13 minutter - mærk med en stegenål. Kartoflerne må ikke være færdigkogte. Lad kartofler køle af og sørg for at de er helt tørre - ellers vil sukkeret ikke hænge fast.
Sukkeret smeltes ved lav/middel varme. Når det er helt smeltet og begyndt at tage farve kommes smørret på panden. Sørg for at der er god varme men pas på - sukkeret karamelliserer hurtigt. Når smørret er smeltet kommes de tørre kartofler på panden. Vend kartofler ofte og hold øje med dem under hele bruningen. |
|
Opskriften er vist 141837 gange,
og udskrevet 2417 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (47 stemmer) |
|
Kommentarer Dennis - 2022-12-24 16:39:50 Overhældningen med koldt vand… Det er for at køle de 13 minutter kogte kartofler.. Så de ikke længere koger videre.. Dog er det formålstjeneligt at tørre/af-fugte kartoflerne inden brunstegning, da det giver en bedre vedhæftning af karameliseringen.. Man kan sige at, hvis kartoflen ikke er helt gennemkogt, er den bedre til at opsuge fugten fra sukkeret.. Agtigt.. Sara - 2008-12-23 19:13:47 Jeg har lige brugt opskriften, og nøj nogle gode kartofler. Det skal så lige siges at man skal huske ikke at hælde karameliseringen ned i den samme skål som kartoflerne, når kartoflerne er færdige - fordi derved opstår der en kæmpe hård bunke af karamel, når den er nedkølet. Så man kan lige si eller samle kartoflerne op hver for sig - det bestemmer selv. Michelle - 2008-11-24 18:38:02 Jeg syntes den er nem at forstå . &så er de rigtige godt :D Rikke - 2007-11-29 17:51:42 det er ikke ham der skriver at kartoflerne skal overhæles med vand, det er blot en der har skrevet en kommentar om dette. jane - 2007-09-26 12:32:56 kan ikk se hvor du læse det henne?? Michael Christensen - 2005-01-01 01:01:01 I opskriften står der, at de TØRRE kartofler kommes på panden! Længere nede i underteksten står der, at kartoflerne skal have en overhældning med koldt vand!?? Smart ikke! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Kartoflerne skal, inden de hældes på panden, lige have et overhældning af koldt vand |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne