Skipperlabsskovs
Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Saltlage :
Bland ingredienserne og kog dem i ca. 5 min. Køl godt af inden brug, gerne i et døgn før brug. Lagen kan bruges igen og igen, hvis den opbevares på køl i en skoldet beholder. Skær oksekødet i store tern ad ca. 1,5 x 1,5 cm, dæk med saltlagen og lad det trække i ca. et døgn. Skyl kødet i koldt vand, sæt det i koldt vand og skyl igen i koldt vand. Et nyt hold vand eller suppe hældes ved kødet. Lad det koge i ca. 1 time, til det er omtrent mørt. Husk at skumme urenhederne fra under kogningen. Tilsæt laurbærbladene og peberkorn (bind evt. krydderierne ind i et lille stykke gaze, så det kun afgiver smag til labskovsen). Skræl kartoflerne og skær dem i tern af 1,5 x 1,5 cm. Sammen med det hakkede løg lægges kartoflerne ved kødet og koges med, til det er mørt. Vend så kød, løg og kartofler sammen (husk at fjerne gazeposen inden!). Labskovsen skal jævne, men ikke være tyk og bastant. Smag til med salt og friskkværnet sort peber, og retten er klar til servering. |
|
Opskriften er vist 52807 gange,
og udskrevet 917 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Elisabaeth i Herning - 2012-03-19 11:42:25 Har fulgt opskriften 100% - En langsomlig procedure - (hvorfor skulle lagen stå i 24 timer - og hvorfor skulle det gode kød stå i 24 timer ?Har nu afsluttet en næsten uspiselig - skibberlabsskovs-suppe - som er så salt at jeg ikke kan bruge den til noget.Hvad har jeg gjort forkert. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne