Tarte flambé
Hovedingrediens : Svinekød - Røget flæsk Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej:
Fedt og vand koges op så fedtet smelter og afkøles igen. Saltet blandes i melet i en skål og fedtmassen æltes gradvist i til en fast glat dej. Dejen dækkes med plastfolie og hviler i køleskabet en lille times tid. Imedens laves fyldet: Løg skæres i ringe og steges i smør til de bliver gennemsigtige, smages til med salt og peber og tages af panden, hvorpå flæsket brunes, i regelen er fedtstof ikke nødvendigt. Creme fraice, fløde og æg piskes sammen med salt. Løg og bacon skåret i 2x2 cm. tern vendes deri. Dejen halveres og rulles ud i rektangeler på størrelse med pladen. Fyldet fordeles på de to bunde, som bages ved 250 grader C. alm. ovn (gerne varmere, hvis ovnen kan) ca. 15-20 min. hver. Serveres rygende varme. |
|
Opskriften er vist 32929 gange,
og udskrevet 935 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-11-08 17:43:49 pas på med alle målene - de passer ikke ! dejen er næsten flydende , og fløde/cremefraice blandingen ER flydende, og bliver derfor ikke på bunden Jonas D - 2011-10-29 22:46:24 Jeg har lavet den et par gange med creme fraiche med rå løgringe og salt og peber i. Derefter bacon og til sidst blåskimmelost på, så det blev bygget op som en pizza. Og ja, bunden skal være super tynd.. Per - 2010-10-06 14:19:49 Kender ikke denne ret, men vi har førsægt os med denne, og men har lidt svært ved at få den til at passe på forklaringen. Dejen står der sat den skal ætes, men den bliver helt flydende, så den skal røres sammen, efter en time i køleskabet er den blevet ok fast, men den smelter hurtigt igen og bliver svær at arbejde med. Hvis dejen skal rulles ud i stænger, og der ikke bliver lavet en kant på dejen, så vil fyldet da flyde ud. Vi rullede/trykkede dejen ud rundt, og lavede en kant på dejen, og alligevel kunne vi ikke få plads til alt fyldet. Svenskeren - 2009-12-30 20:16:26 tror denne variant hedder Forestiére. Fyldet kan også være andet, fx. husker jeg at de har "4 slags oste" (bl. a. den regionale Munster)og jeg husker også at de steder vi spiste denne egnsret i Riquewihr dryssede ost over Torben - 2008-10-17 17:43:05 Netop hjemvendt fra Alsace, er jeg nødt til at skrive og fortælle at Tarte Flambe sandelig også kan fåes med ost på som Lone ellers skriver at den aldrig serveres med ost. Jeg fik en rigtig dejlig tarte med Munster ost på Torvet i Eguisheim Bent - 2008-08-24 19:11:30 meget lækker creme. I Alsace smøres cremen på, hvorefter fyldet placeres oven på denne. Jeg kom lidt maizenamel i den opvarmede creme af samme grund. Et lille tip fra Alsace: Erstat saltet med sukker og vanille i cremen. Kom tyndtskårne æbleskiver på. Flamber den færdige tærte med Calvados anonym - 2008-02-29 11:39:35 Jeg har selv lavet og smagt den med 2 forskellige slags bacon på og blåskimmel ost. Det smagte fantastiskt. Og man kan jo altid lave forskellige varianter ang fyld som man lyster. Men jeg foretrækker klart bacon og blåskimmel.. Lone - 2008-02-26 11:04:51 Tærten er fra Alsace, hor den nærmest er en nationalret. Den bliver aldrig serveret med ost på og dejgen er så tynd, at man kan trille tærten sammen og spise den med fingrene. anonym - 2008-02-26 11:01:44 Det er en kaloriebombe af dimensioner og det tager tid at lave den. Men den smager vidunderligt. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Husker jeg forkert, eller serveres Tarte Flambé ikke også nogle gange med revet ost ovenpå - lidt á la pizza...? anonym - 2005-01-01 01:01:01 mangler oplysninger i opskriften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne