Fyldte sommermakrel med solbærsauce og salat

Fyldte sommermakrel med solbærsauce og salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Makrel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 småhele makrel
4 skalotteløg i små tern
1 fedhakket hvidløg
1 dl.snittede basilikumblade
 Olivenolie til stegning
 
 Solbærsauce:
150 g.solbær
2 spsk.æbleeddike
1 spsk.olivenolie
1-2 spsk.honning
1 laurbærblad
2 dl.vand
 
 Salat:
150 g.blandede karakterfulde salatblade (fx krølsalat, radicchio, Rucolasalat)
2 slanke gulerødder (150 g)
0.5 agurk
1 bdt.klippet purløg
1 spsk.ristede pinjekerner
 evt. spiselige blomster fx fra krydderurter eller hjulkrone
 
 Dressing:
1 spsk.olivenolie
1 spsk.lys vineddike
1 tsk.dijonsennep
1 tsk.honning
 lidt salt
 lidt sort peber
 
Opskrift:
Skær hovedet af makrellene og træk indmaden ud uden at beskadige bugen. Den gode fiskehandler gør det gerne.

Drys salt og peber i bugen på fiskene. Bland løg, hvidløg og basilikum og fyld blandingen i bugen på fiskene. Ca. 10 min før servering steges makrellene i olivenolie for jævn varme på en teflonpande, ca. 4 min. pr. side.

Solbærsauce:
Kom solbærrene i en gryde med æbleeddike, olivenolie, honning, laurbærblad og lidt frisk kværnet peber. Tilsæt 1 dl vand og varm det hele igennem 3-4 min. Smag til med mere eddike/honning, salt og evt. peber. Tilsæt mere vand hvis det koger for kraftigt ind.

Fordel saucen på 4 tallerkner og læg en stegt makrel på hver tallerken.

Server med nye kartofler og salat.

Salat:
Riv salatbladene i grove stykker. Skær gulerødderne i skiver. Fjern kernerne fra agurken og skær den i tern. Kom de øvrige ingredienser i salaten, rør dressingen sammen og hæld den over salaten.





karakterer:
Opskriften er vist 16552 gange,
og udskrevet 453 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu