Blomkålgratin

Blomkålgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blomkålgratin, billede 4 Blomkålgratin, billede 1 Blomkålgratin, billede 2 Blomkålgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Kogevand fra kålen 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Del blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad den dryppe af i en sigte.

Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælk og kogevand lidt af gangen mens du pisker. Pisk æggeblommerne i og krydder med salt, peber og muskat. Pisk hviderne og vend blomkålen og hviderne i dejen. Hæld det hele i et gratinfad smurt i smør og drysset med rasp. Til sidst drysses med parmesan.

Bages nederst i ovnen ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 1 time.

Serveres evt. med flutes og salat.





Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Opskriften er vist 175604 gange,
og udskrevet 7407 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (31 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6308 (1502 kcal)
KJ pr. Pers. 1577 (375 kcal)
Vægt ialt 1282 gram
Vægt pr. Pers. 320 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 492 KJ (117 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-27 18:28:17
Kog sagerne - lidt bacon imellem - en ostebecamel over - 50 min i ovnen . et voila!

  -   2011-12-02 18:03:02
0,5 blomkål er det= ½ eller 1/5 (en femtedel)? 0,75 dl. er det 3/4 dl eller mener du 750 centiliter= 75 dl? det bliver enten en meget lille portion til 2 personer eller en meget tynd "dej"

  -   2010-10-27 13:55:31
Vil lige sige at det er ikke den optimale måde at lave Blomkålgratin du skal jo ikke lave en Blomkålgratin så det er en dej. og den ser godtnok tør ud.

  -   2008-07-22 19:03:14
Rigtig god.. bliver meget bedre med lidt reven skinke i. Jeg vil helt klart lave det igen.

  -   2008-05-03 10:39:36
Jeg plejer altså ikke at bruge skaftet til at piske med *G*

  -   2008-04-27 14:41:27
Per for pokker. Få det piskeris skiftet. Der er revner i skaftet, og det er rene bakteriereder. Klumme

  -   2007-11-14 13:37:34
Den er bare et hit her i hjemmet

  -   2005-01-01 01:01:01
Lad være med, at kikke til gratinen når den er sat i ovnen. Kold luft vil få den til at falde sammen. Brug minutur til kontrol