Gammeldaws oksesteg

Gammeldaws oksesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Gammeldaws oksesteg, billede 4 Gammeldaws oksesteg, billede 1 Gammeldaws oksesteg, billede 2 Gammeldaws oksesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.oksebov uden ben
 stegemargarine
 
4 storeløg
3-4 gulerødder
2-3 kartofler
 vand
 salt
 peber
 evt. laurbærblade
 
 hvedemel
 fløde
 
 
 
 
Opskrift:
Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.

Brun okseboven grundigt på alle sider, tag den op. Svits grøntsagerne. Llæg stegen tilbage, drys kraftigt med salt og peber. Hæld ca. 1 ½ cm vand ved. Læg låget på og lad det simre ca. 2-3 timer.

Når stegen er mør tages den op og hviler mens du laver sovs.

Stegeskyen sies, grøntsagerne kasseres. Stegeskyen koges op og smages til med salt, peber, fløde og evt. en bouillonterning. Jævnes med meljævning og tilsættes kulør.

Server med kogte hvide kartofler Kogte grønne bønner eller bønner ovnbagt i baconsvøb.

Surt asier/tomatsalat. Små glaserede perleløg.





karakterer:
Opskriften er vist 192046 gange,
og udskrevet 5996 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-10-22 21:22:15
Jeg putter altid et par spiseskefulde levertran i gryden når jeg laver grydestegt oksesteg. Det giver en lækker pikant smag både til kødet og til sovsen.

  -   2014-02-09 18:02:52
lad være med at kassere grøntsagerne, giv dem en tur med stavblenderen i skyen, hæld det gennem en fin sigte, så får saucen et ekstra pift.

  -   2010-10-23 19:38:11
Har lige lavet dem, men brugte en øl i stedet for vand, og så blendede jeg alle grønsagerne til sovsen. Det blev super godt.

  -   2010-03-11 15:43:46
sludder frosne grøntsager er meget ofte mere friske end de slatne grøntsager der ligger i butikkerne der er lavet undersøgelser af friske og frosne grøntsager der vandt de frosne de beholder langt flere vitaminer en de friske

  -   2009-10-13 22:53:48
Det kan godt være det er nemmere med frosne suppeurter, men friske grønsager er ALTID bedst, - til ALTING.

  -   2009-06-05 09:42:20
Jeg bruger frosne suppe urter istedet for kartofler og gulerødder. Og en øl istedet for vand. Det giver meget mere kraft i sovsen og bedre smag i kødet... GUDE RET ! ! !

  -   2009-04-09 18:05:30
Jeg plejer ikke at kassere ge grøntsager stegen er kogt sammen med, dem blender jeg og hælder i sovsen, så skal der ikke så meget fløde i, og det smager godt

  -   2009-02-22 20:38:12
Istedet for vand skulle man prøve det gamle husmodertrick, at erstatte vand med en pilsnerøl, lys øl eller mørkere. For mig er en rigtig gammeldags okstesteg ikke det samme uden tilsætning af øl.. Endvidere mørner det kødet så det kommer til at smelte på tungen :o) Og er absolut en fordel, hvis man har været uheldig at få fat i en lidt sej ko. det giver en noget kraftigere smag.. Men det er en god vinteret

  -   2009-01-11 12:35:35
Lavede denne nytårs aften -og den er super lækker og nem!! Blentede grøntsagerne og kom lidt fløde i til sovs.. Nammenam super smagsfuldt og lækkert!!!

  -   2008-03-21 20:36:45
kanon opskrift ligesom mor lavede den, ders skal dog masser af laurbærblade i det er toppen, og hvis man blender grøntsagerne i sovsen behøver man næsten ikke jævne, plus al den gode smag fra stegen sidder i grøntet

  -   2008-01-13 19:03:56
Stegen skal være så mør at den begynder at skille ad. skal den være færdig på bestemt klokkesæt er det bedre at beregne 1 time for meget og lad den stå og hvile i gryden 1 time inden du begynder på sovsen.