Tyrkiske brød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand sammen med en anelse sukker. Sigt melet ned i en skål, tilsæt salt og gær og rør det hele godt sammen.
Tilsæt endnu det sidste lunkne vand og ælt dejen til den er let og smidig og let slipper hænderne. Lad dejen hæve tildækket på et varmt sted i mindst 20 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader C. alm. ovn. Form dejen til et rundt fladt brød på et meldrysset arbejdsbord. Tryk det lidt mere fladt på midten. Dyp en pegefinger i olie og lav et rudemønster på overfladen. – anbring fladbrødet på en smurt plade. Rør æggeblomme, olivenolie og 1 tsk. sukker sammen og pensl brødet hermed. Drys sesamfrø over. Bag brødet ca. 20 minutter i ovnen, indtil fladbrødet er gyldent. |
|
Opskriften er vist 106485 gange,
og udskrevet 2397 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Stella - 2021-11-08 07:03:16 Fik negilla frø ( tror jeg nok de hedder) af min svigersøn ( Araber), dem drysser jeg på efter at have smurt med græsk yoghurt blandt med lidt olie og hvidløg, bager dem i ovnen 210 g. Ca. 15 min. Hvis det skal være luksus, så drysser jeg lidt ost over en pandekage ligger en over og ruller :-) tanja - 2011-10-04 12:25:55 hvor meget sukker skal deri der står kun g. tanja - 2011-10-04 12:08:22 hvor meget sukker skal deri ? anonym - 2011-09-07 21:48:38 Hej svane. det røde dip hedder "domates ezmesi" og det hvide hedder "haydari" el cacik. Dieter - 2011-08-03 08:38:36 Hvilken temperatur i ovnen? Heidi=) - 2011-05-06 08:27:18 Jeg bagte brødet i den SFO jeg arbejder. Det måtte jeg gerne bage igen. Samgte godt, men ikke så meget smag. Der bliver nok puttet krydderier i næsten gang. svane - 2011-04-14 10:24:27 Er der nogen af Jer som kan hjælpe mig med at få en opskrift på den røde og hvide dip som man altid får til forret sammen med brødet i Tyrkiet ? anonym - 2010-07-30 11:20:41 Det krydderri de bruger på brød er som oftest Jomfru i det grønne - - 2009-10-29 01:05:31 Hedder det ikke et Lavash? Bille - 2009-10-26 23:58:55 I tyrkiet er det da ikke almindelig sesam frø der er på. Det er nogle sorte frø, med hvad er det for nogen frø? noller - 2009-10-01 10:02:54 denne her er nok lidt bedre end den fnuggi kom med : ) Chi - 2008-10-04 17:09:49 Er det ikke det de plejer at have i indvandrer grønthandlerne hvor der er jomfru i det grønne på i stedet for sesam? susan - 2008-07-03 12:21:10 Ja, det er rigtig nok ikke pide. Jeg kunne godt tænke mig et fladbrød af den art, som er blødt. De tyrkiske kvinder laver dem på landet. Kan det lade sig gøre? anonym - 2008-05-21 10:47:03 Dette er rigtigt nok tyrkisk fladbrød - men IKKE pide - i pide er der enten ost eller kartoffler indbagt i brødet... :) Men tyrisk fladbrød smager fantastisk :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne