Ovnstegt grågås
Hovedingrediens : Svømmefugle - Grågås - Vildgås Indsendt : Red : |
|
|
Franskbrødet skæres i tern og blandes med fløden dagen før, hvor blandingen "overnatter" i køleskabet.
Farsen blandes med fint revet løg, brødblandingen, grofthakket valnødder samt salt og peber. Gåsen fyldes og lukkes med kødnåle, gnides med salt, peber og margarinen, hvorefter den lægges i en stegepose, som lukkes og der klippes et lille hul i posen i et hjørne der vender OPAD. Ovnen stilles på 150°C og gåsen stilles ind. Gåsen steger nu langsomt i 3-4 timer alt efter alder. Når gåsen er mør tages den ud af posen og stegeskyen hældes i en gryde. Gåsen flækkes forsigtigt, så farsen kan tages ud i et stykke, hvorefter resten af gåsen skæres i passende stykker. Kødet placeres i et ovnfast fad, med en lille smule stegesky i bunden. Skyen bringes i kog og fløde og ca. halvdelen af grønsagsvandet tilsættes og et koger let i ca. 5 minutter. Herefter jævnes saucen med Maizena og smages til med salt og peber. Før servering sættes gåsen i ovnen igen ved 150°C, hvor den varmes igennem. Bliver saucen for tyk før servering tilsættes der grønsagsvand efter behov. Serveres med Kartofler, gulerødder og broccoli. |
|
Opskriften er vist 40796 gange,
og udskrevet 1509 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2005-01-01 01:01:01 manglende angivelse af hvor meget fløde man tilsætter den skive franskbrød der skal "overnatte" |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne