Leverposteg

Leverposteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Leverposteg, billede 4 Leverposteg, billede 1 Leverposteg, billede 2 Leverposteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinelever
500 g.spæk
5 dl.suppe
5 æg
3 løg
50 g.hvedemel
30-40 g.ansjosfilet
 Timian
 Laurbærblade
 Salt
 peber
Opskrift:
Skær spækket i strimler og kog det i ca. 5 minutter i 8 dl. vand med timian, laurbærblade og knust peber.

Tag spækket op og lad det køle lidt af. Kør det herefter sammen med lever, ansjos, løg, timian og laurbærblade gennem kødhakkeren og rør det så med salt, mel og dernæst æggene - et ad gangen. Til sidst tilsættes suppen, og leverpostejen smages til med salt og peber.

Bag leverpostejen i to brød eller postejforme a ca. 1 liter stykket i ca. 45 minutter ved 190 grader C. alm. ovn.

Tips:

Mængden af spæk kan godt nedsættes - der skal så anvendes tilsvarende mere lever - leverpostejen bliver dog noget mere tør - hvis levermængden forøges.





karakterer:
Opskriften er vist 49467 gange,
og udskrevet 1562 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-19 19:43:30
leverpostej staves med j og ikke g. ellers en fin opskrift. hilsen slagteren