Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace

Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : HajFisk - Pighaj

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace, billede 4 Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace, billede 1 Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace, billede 2 Pighaj på bund af rodfrugter og hønseglace, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kongeål (pighaj). rå
1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt Krydderurte miks
   
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
500 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
100 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Flået pighaj:
Skæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lav en lage af olie, salt, peber og evt. lidt krydderurter. Vend koteletterne i olien og lad dem trække i 20 min.

Koletterne brunes på en pande i ca. 1-2 min, og bages færdig i ca. 6 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Overdæk pighajen og lad den trække endnu 5 min. inden servering.

Rodfrugter:
Skær rodfrugterne i ensartede tynde stave og hak løget. Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. indtil de er "al dente". Må ikke blive for møre. Krydre med salt og evt. lidt sojasauce.

Hønseglace:
Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.


Server retten med små kartofler med skræl.





karakterer:
Opskriften er vist 48629 gange,
og udskrevet 684 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17916 (4265 kcal)
KJ pr. Pers. 4479 (1066 kcal)
Vægt ialt 3803 gram
Vægt pr. Pers. 950 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 471 KJ (112 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-04 19:21:29
Lækker menu.. god smag og saftig fisk..anbefalelses værdig i den grad.. mvh vivi

  -   2008-02-16 19:19:41
Vi brugte herbes de provance som krydderuter til olien, men de smagte lidt meget igennem, så lidt mere diskrete urter som dild, persille eller kørvel er nok bedre.