|
1000 |
gram |
Kongeål (pighaj). rå1000 gram Kongeål (pighaj). rå
|
1.5 |
dl. |
Olivenolie1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
evt |
Krydderurte miks evt Krydderurte miks
|
|
|
|
200 |
gram |
Persillerod200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
|
500 |
gram |
Knoldselleri, skrællet vægt500 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
400 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
150 |
gram |
Porre, renset vægt150 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
100 |
gram |
Rødløg, pillet vægt100 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
|
|
|
Olivenolie Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
evt |
Sojasauce evt Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
2 |
dl. |
Hønsebouillon2 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
dl. |
Hvidvin, tør1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Smør1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Flået pighaj:
Skæres i koteletter på ca. 2-3 cm. Lav en lage af olie, salt, peber og evt. lidt krydderurter. Vend koteletterne i olien og lad dem trække i 20 min.
Koletterne brunes på en pande i ca. 1-2 min, og bages færdig i ca. 6 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Overdæk pighajen og lad den trække endnu 5 min. inden servering.
Rodfrugter:
Skær rodfrugterne i ensartede tynde stave og hak løget. Det hele svitses på en pande i lidt olie i ca. 5 min. indtil de er "al dente". Må ikke blive for møre. Krydre med salt og evt. lidt sojasauce.
Hønseglace:
Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.
Server retten med små kartofler med skræl.
|