Skrædderduelse (fattigmandsdryp)
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og koges.
Baconstykket skæres i terninger og steges på pande. Lidt af fedtet hældes fra og løgterninger hældes ved baconterningerne. Når bacon og løg er færdigstegte, hældes evt. overskydende fedt fra og der speges med cremefraiche og mælk. Når saucen er kogt lidt ind, skal den helst være af passende lind konsistens, ellers jævnes den med lidt mel og mælk. Dyppelsen serveres med nykogte kartofler - evt. sammen med græskar eller rødbeder |
|
Opskriften er vist 96038 gange,
og udskrevet 918 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Helle knage - 2024-07-19 10:39:41 Fået det som barn, havde glemt det. Tak for opskriften Bjarne Andresen. - 2023-01-21 19:08:12 Husker når min mor Åse lavede det i en af hendes gode pander. Hele køkkenet duftede af stegt bacon og løg. Hertil en god kartøffel samr syltet røde. Uhauehaueha så bliver det ikke bedre. Mormor mad fra øverste skuffe. Velbekomme. poul beck - 2016-12-29 16:09:05 fik det tit da jeg var barn på rørkær mejeri hos min bedstefar anonym - 2009-08-12 18:36:46 man kan godt lave det af kærnemælk det smager skide godt anonym - 2008-10-16 13:15:02 Kan creme fraiche udskiftes med kærnemælk?, Så vidt jeg husker og har hørt skulle det være muligt. Henrik. Kenneth Gormsen - 2005-01-01 01:01:01 Dette er jo kun én måde at tilberede skrædderduelse, det hele afhænger af hvor man kommer fra i Sønderjylland... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne