Kokostoppe - kokosmakroner
Hovedingrediens : Nødder - Kokosmel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æggehvider til stift skum. Rør kokos, sukker og vanillesukker så forsigtigt ind som muligt.
Dæk en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på pladen i toppe. Bag ved 150 grader C. alm. ovn midt i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl kagerne og dyp dem i smeltet chokolade. |
Smagfulde, hjemmelavet kokostoppe med chokoladeDisse saftige kokostoppe er en særdeles kærkommen mundhapser til ethvert kagebord. De er tilmed nemme at lave og kan spises af folk i alle aldre.Kokostoppe opskrift med få ingredienserDisse kokostoppe med æggehvider, sukker, kokosmel og vaniljesukker er nemme at lave. Ingredienserne skal blot blandes sammen, bages og efterfølgende dyppes (afkølede) i chokolade. De klassiske kokostoppe er sprøde udenpå og saftige indeni og kaldes også for kokosmakroner. Hvor mange toppe du får ud af opskriften afhænger selvfølgelig af, hvor store du laver dem. Hvis du ikke vil bruge dine hænder, kan du med fordel bruge to teskeer til at sætte dejen på bagepladen.Opbevar kokosmakroner i en lufttæt beholder på køl, hvor de kan holde sig 4-5 dage. Variationer af opskriften på kokostoppeDu kan nemt ændre i kokostoppe opskriften ved at tilføje eksempelvis marcipan og et strejf af citronsaft. Der er også rig mulighed for at eksperimentere med forskellige typer chokolade. Prøv at dyppe kokosmakronerne i hvid eller lys chokolade, eller find en chokolade som indeholder smagsvariant der passer til kokos.Har du prøvet nogle af de andre opskrifter på julesmåkager? Du finder dem alle her hos Alletiders Kogebog. |
Opskriften er vist 425430 gange,
og udskrevet 8242 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (232 stemmer) |
|
Kommentarer Camilla - 2021-12-10 18:50:24 Hvor længe kan de holde sig og hvordan skal de opbevares? Per 29.11.21 - 2021-11-29 23:39:03 Velsmagende, lavede 50 stk og vellykket. Grethe - 2021-02-23 19:54:02 Prøver for anden gang. Virkelig populære, fine og velsmagende Mette - 2020-06-07 22:02:47 Kan de fryses? anonym - 2020-02-25 14:56:34 50 toppe får jeg bestemt ikke. Med spiseskeer til at forme toppene blev der 20 stk. LTO - 2018-12-06 19:42:17 Super gode.. dog bruger jeg 300 gram chokolade til at få et godt lag chokolade i bunden. :) bliver spist hurtigt herhjemme :) Ditte - 2018-09-10 15:03:37 Super lækre, især med lidt citronsaft i :-) Mig - 2016-06-19 15:16:37 Skal ovnen være forvarmet? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne