Kokostoppe - kokosmakroner

Kokostoppe - kokosmakroner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 50 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Nødder - Kokosmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Kokostoppe - kokosmakroner, billede 4 Kokostoppe - kokosmakroner, billede 1 Kokostoppe - kokosmakroner, billede 2 Kokostoppe - kokosmakroner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
0.25 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Pisk æggehvider til stift skum. Rør kokos, sukker og vanillesukker så forsigtigt ind som muligt.

Dæk en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på pladen i toppe. Bag ved 150 grader C. alm. ovn midt i ovnen i 30-35 minutter.

Afkøl kagerne og dyp dem i smeltet chokolade.





Beskrivelse:

Smagfulde, hjemmelavet kokostoppe med chokolade

Disse saftige kokostoppe er en særdeles kærkommen mundhapser til ethvert kagebord. De er tilmed nemme at lave og kan spises af folk i alle aldre.

Kokostoppe opskrift med få ingredienser

Disse kokostoppe med æggehvider, sukker, kokosmel og vaniljesukker er nemme at lave. Ingredienserne skal blot blandes sammen, bages og efterfølgende dyppes (afkølede) i chokolade. De klassiske kokostoppe er sprøde udenpå og saftige indeni og kaldes også for kokosmakroner. Hvor mange toppe du får ud af opskriften afhænger selvfølgelig af, hvor store du laver dem. Hvis du ikke vil bruge dine hænder, kan du med fordel bruge to teskeer til at sætte dejen på bagepladen.

Opbevar kokosmakroner i en lufttæt beholder på køl, hvor de kan holde sig 4-5 dage.

Variationer af opskriften på kokostoppe

Du kan nemt ændre i kokostoppe opskriften ved at tilføje eksempelvis marcipan og et strejf af citronsaft. Der er også rig mulighed for at eksperimentere med forskellige typer chokolade. Prøv at dyppe kokosmakronerne i hvid eller lys chokolade, eller find en chokolade som indeholder smagsvariant der passer til kokos.

Har du prøvet nogle af de andre opskrifter på julesmåkager? Du finder dem alle her hos Alletiders Kogebog.

karakterer:
Opskriften er vist 428566 gange,
og udskrevet 8274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (232 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12627 (3006 kcal)
KJ pr. stk. 252 (60 kcal)
Vægt ialt 651 gram
Vægt pr. stk. 13 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1939 KJ (461 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 29.7 gram
Kulhydrat 46.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-12-10 18:50:24
Hvor længe kan de holde sig og hvordan skal de opbevares?

  -   2021-11-29 23:39:03
Velsmagende, lavede 50 stk og vellykket.

  -   2021-02-23 19:54:02
Prøver for anden gang. Virkelig populære, fine og velsmagende

  -   2020-06-07 22:02:47
Kan de fryses?

  -   2020-02-25 14:56:34
50 toppe får jeg bestemt ikke. Med spiseskeer til at forme toppene blev der 20 stk.

  -   2018-12-06 19:42:17
Super gode.. dog bruger jeg 300 gram chokolade til at få et godt lag chokolade i bunden. :) bliver spist hurtigt herhjemme :)

  -   2018-09-10 15:03:37
Super lækre, især med lidt citronsaft i :-)

  -   2016-06-19 15:16:37
Skal ovnen være forvarmet?