Cog au vin
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hanekylling Indsendt : Red : |
|
|
Partér hver hanekylling i 4 stykker, og tør dem grundigt.
Pil løgene. Skyl og rens champignonerne.
Smelt 2 spsk smør i en gryde, lad flæskeskiverne stege lysebrune, tag dem op og stil dem til side indtil videre.
Kom kødstykkerne i gryden og brun dem let over det hele i det varme fedtstof, drys med mel og lad det stege med. Drys kødet med salt og peber, kom flæskeskiverne i gryden igen og lad kød og flæsk snurre for svag varme og under låg i 10 min. Vend alt en enkelt gang i løbet af denne tid. Tilsæt cognacen over kødstykkerne og tilsæt vinen og så meget hønsebouillon, at alt bliver godt dækket. Pil hvidløgsfedene og pres dem i gryden gennem en hvidløgspresser. Tilsæt laurbærblad og timian. Læg igen låg på gryden og lad retten snurre for svag varme i 30 min. Imens smeltes 2 spsk smør på en stegepande, og løgene steges lysegule under omrøring. Så tilsættes de klargjorte champignoner og steges med for svag varme i 10 min. Når kødet er mørt, tages det op af gryden og holdes varmt. Kog saucen ind til ca. 1/4 ltr. for kraftig varme og tag laurbærbladet op. Kom kød, løg og champignoner i saucen og varm alt godt igennem. Skyl persillen hak og hak det groft. Drys retten med persillen, lige inden den serveres. |
|
Opskriften er vist 13851 gange,
og udskrevet 448 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne