Cog au vin

Cog au vin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hanekylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 hanekyllinger á ca. 600 g
12 skalotteløg
250 g.små champignoner
5 spsk.smør
4 tynde skiver stribet flæsk
 friskkværnet hvid peber
½ dl.cognac
4 dl.Bourgogne
 dl.hønsebouillon
3-4 fedhvidløg
1 laurbærblad
0.5 tsk.tørret timian
1 spsk.mel
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Partér hver hanekylling i 4 stykker, og tør dem grundigt. Pil løgene. Skyl og rens champignonerne. Smelt 2 spsk smør i en gryde, lad flæskeskiverne stege lysebrune, tag dem op og stil dem til side indtil videre.

Kom kødstykkerne i gryden og brun dem let over det hele i det varme fedtstof, drys med mel og lad det stege med. Drys kødet med salt og peber, kom flæskeskiverne i gryden igen og lad kød og flæsk snurre for svag varme og under låg i 10 min. Vend alt en enkelt gang i løbet af denne tid.

Tilsæt cognacen over kødstykkerne og tilsæt vinen og så meget hønsebouillon, at alt bliver godt dækket. Pil hvidløgsfedene og pres dem i gryden gennem en hvidløgspresser. Tilsæt laurbærblad og timian.

Læg igen låg på gryden og lad retten snurre for svag varme i 30 min. Imens smeltes 2 spsk smør på en stegepande, og løgene steges lysegule under omrøring. Så tilsættes de klargjorte champignoner og steges med for svag varme i 10 min. Når kødet er mørt, tages det op af gryden og holdes varmt.

Kog saucen ind til ca. 1/4 ltr. for kraftig varme og tag laurbærbladet op.

Kom kød, løg og champignoner i saucen og varm alt godt igennem.

Skyl persillen hak og hak det groft. Drys retten med persillen, lige inden den serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 13786 gange,
og udskrevet 446 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu