Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto

Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto, billede 4 Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto, billede 1 Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto, billede 2 Kartoffelbagt mørksejfilet med auberginetatar og pesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 stk.bage kartofler
6-800 g.mørksejfilet
 
 Auberginetatar:
1 stk.aubergine
 rosmarin
 salt
 peber
 
 Pesto:
 olivenolie
100 g.rucolasalat
 timian
 hvidløg
20 g.pinjekerner
20 g.parmesan
 
Opskrift:
Auberginetatar:
Halvér auberginen og lav nogle snit i kødet med en kniv. De 2 halvdele smøres med lidt olie og krydres med frisk (el. tørret) timian og rosmarin, hvidløg efter behag, salt og peber. Bages i en varm ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Herefter skrabes kødet ud og tataren smages til, og varmes i en gryde lige inden servering.

Mørksej:
Kartoflerne rives til tynde kartoffelflager på et rivejern. Skær mørksejen i portionsstykker, krydre med salt og peber (evt. et tyndt lag dijonsennep), og indpak el. overdæk mørksejen med kartoffelflagerne, der krydres med salt.

Steges/brunes kort på panden først på kartoffelsiden, lægges på bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10-12 minutter.

Pesto:
1/2 dl olie, 1 fed hvidløg, rucolasalat, pinjekerner, parmesanost, salt og peber blendes.

Server retten med persillerodskompot eller stegte rodfrugter.





karakterer:
Opskriften er vist 27997 gange,
og udskrevet 689 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu