Bedstefar med skæg
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en smurt bradepande 23x33 cm. Forbages ca. 20 minutter ved 170 grader C i alm. ovn, til overfladen er stiv. Et jævnt lag syltetøj lægges på. Æggehviderne piskes godt stive, og 3 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen. Bagetid: Yderligere ca. 20-30 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden. |
|
Opskriften er vist 220600 gange,
og udskrevet 8805 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (65 stemmer) |
|
Kommentarer Anne - 2017-09-15 18:19:48 Hvordan opbevarer jeg kagen uden af marrencen bliver helt blød? j - 2013-05-25 09:39:25 skal det ikke være hårdt det oven på. og ikke blødt Dalia - 2013-01-07 15:39:42 min mor lige bagt den, den smager såå godt især det nederste stykke af kagen/bunden! hvis du læser det her mor så i love you! majsen - 2011-09-17 13:33:18 lav dem i små forme , jeg har lavet halv dej med nødder og kakao og resten som oplyst i opskriften , bare mums anonym - 2011-05-08 11:37:14 jeg glemte at komme sukker i marengsen så den blev lige som blød pap (uff) kan man lægge noget nyt marengs på og bage det med over varme uden kagen tager skade Louise - 2010-08-03 14:14:04 kagen skal kun i 15 minutter, uden marengs, og derefter i 15 minutter, med maremgs. anonym - 2010-06-16 18:38:58 kan man godt bruge skummetmælk i stedet for sødmælk=? anonym - 2010-05-08 11:22:18 man behøver ikke smelte smørret, men man kan godt Rikke - 2010-05-06 16:20:39 Nej smørret skal ikke smeltes, men være så blødt at sukkeret kan røres ud i det. grethe - 2010-04-20 14:16:49 kan man bage den dagen i forvejen?? anonym - 2010-04-18 13:32:31 Skal smørret smeltes eller hvad? Rikke - 2010-04-04 11:17:37 Der er bare den bedste kage jeg nogle sinden har lavet, UHM den er god vibe - 2009-12-11 13:26:31 det er en go kage der hvor der er børn kirsten - 2009-03-08 11:53:49 den smager bare lækket for sjov skyld kan men putte frugt farve i marengsen så bliver det ligt sjovere Connie - 2009-02-18 12:23:20 Kan skæres over og lægges sammen med div. frugter og flødeskum. Festlig lagkage. Else Andersen - 2007-03-25 21:50:29 lækker kage af god gammeldags slags. kamma - 2005-01-01 01:01:01 kagen bliver ekstra god ved 100 g kokosmel uhm dejligt akp - 2005-01-01 01:01:01 Skal smør være smeltet eller hvad? Mette - 2005-01-01 01:01:01 Det er en lækker kage, men prøv at tilsætte 100 g kokosmel i marengsen, så bliver den ekstra lækker. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne