Bedstefar med skæg

Bedstefar med skæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Bedstefar med skæg, billede 4 Bedstefar med skæg, billede 1 Bedstefar med skæg, billede 2 Bedstefar med skæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Indlæg
5 spsk. Abrikossyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.

Dejen fyldes i en smurt bradepande 23x33 cm. Forbages ca. 20 minutter ved 170 grader C i alm. ovn, til overfladen er stiv.

Et jævnt lag syltetøj lægges på.

Æggehviderne piskes godt stive, og 3 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bagetid:
Yderligere ca. 20-30 minutter, til marengsmassen er stiv og gylden.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bedstefars skæg

karakterer:
Opskriften er vist 220596 gange,
og udskrevet 8804 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17324 (4124 kcal)
KJ pr. Pers. 1443 (343 kcal)
Vægt ialt 1365 gram
Vægt pr. Pers. 113 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1269 KJ (302 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 49.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-15 18:19:48
Hvordan opbevarer jeg kagen uden af marrencen bliver helt blød?

  -   2013-05-25 09:39:25
skal det ikke være hårdt det oven på. og ikke blødt

  -   2013-01-07 15:39:42
min mor lige bagt den, den smager såå godt især det nederste stykke af kagen/bunden! hvis du læser det her mor så i love you!

  -   2011-09-17 13:33:18
lav dem i små forme , jeg har lavet halv dej med nødder og kakao og resten som oplyst i opskriften , bare mums

  -   2011-05-08 11:37:14
jeg glemte at komme sukker i marengsen så den blev lige som blød pap (uff) kan man lægge noget nyt marengs på og bage det med over varme uden kagen tager skade

  -   2010-08-03 14:14:04
kagen skal kun i 15 minutter, uden marengs, og derefter i 15 minutter, med maremgs.

  -   2010-06-16 18:38:58
kan man godt bruge skummetmælk i stedet for sødmælk=?

  -   2010-05-08 11:22:18
man behøver ikke smelte smørret, men man kan godt

  -   2010-05-06 16:20:39
Nej smørret skal ikke smeltes, men være så blødt at sukkeret kan røres ud i det.

  -   2010-04-20 14:16:49
kan man bage den dagen i forvejen??

  -   2010-04-18 13:32:31
Skal smørret smeltes eller hvad?

  -   2010-04-04 11:17:37
Der er bare den bedste kage jeg nogle sinden har lavet, UHM den er god

  -   2009-12-11 13:26:31
det er en go kage der hvor der er børn

  -   2009-03-08 11:53:49
den smager bare lækket for sjov skyld kan men putte frugt farve i marengsen så bliver det ligt sjovere

  -   2009-02-18 12:23:20
Kan skæres over og lægges sammen med div. frugter og flødeskum. Festlig lagkage.

  -   2007-03-25 21:50:29
lækker kage af god gammeldags slags.

  -   2005-01-01 01:01:01
kagen bliver ekstra god ved 100 g kokosmel uhm dejligt

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal smør være smeltet eller hvad?

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er en lækker kage, men prøv at tilsætte 100 g kokosmel i marengsen, så bliver den ekstra lækker.