Bjørns dyrekølle
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Kilde : Bjørn Kok Indsendt af : Bjørn Kok Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Køllen pudses af skær evt. senen over ved knæledet så køllen kan være i gryden.
Spækket skæres i mindre stykker.
Med en kniv stikkes der huller i køllen som fyldes med stykker af spæk.
Køllen brunes godt af i en stegegryde sammen med afpudset fra køllen og sværen fra spækket. Persille lægges i gryden og bouillon hældes over, det får lige lov til at koge op før gryden sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 2 timer uden låg, køllen vendes jævnligt. Efter ½ time tilsættes fløden. Køllen tages op og får lov til at hvile en 10-20 minutter inden den skæres i skiver. Sauce: Evt. ben, svær og persille fiskes op, mel drysses over, det står lidt så det suges op af fedtet. Piskefløden tilsættes og saucen koges op og farves med kulør. Saucen sigtes og smages til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler, evt. smørvendte kartofler, ribsgele og evt. en waldorfsalat. Tips: Har du ikke en gryde som kan gå i ovnen kan du i stedet bruge bradepanden. |
|
Opskriften er vist 109744 gange,
og udskrevet 6349 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (33 stemmer) |
|
Kommentarer Morten - 2007-11-04 12:54:49 Skide god opskrift ;D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne