Bjørns dyrekølle

Bjørns dyrekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn Kok

Indsendt :     
Bjørns dyrekølle, billede 4 Bjørns dyrekølle, billede 1 Bjørns dyrekølle, billede 2 Bjørns dyrekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dyrekølle
50 g.røget spæk
5 dl.bouillon
 persille
5 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Sauce:
5 dl.fløde
1-2 spsk.ribsgele
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Køllen pudses af skær evt. senen over ved knæledet så køllen kan være i gryden. Spækket skæres i mindre stykker. Med en kniv stikkes der huller i køllen som fyldes med stykker af spæk.

Køllen brunes godt af i en stegegryde sammen med afpudset fra køllen og sværen fra spækket. Persille lægges i gryden og bouillon hældes over, det får lige lov til at koge op før gryden sættes i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i ca. 2 timer uden låg, køllen vendes jævnligt.

Efter ½ time tilsættes fløden.

Køllen tages op og får lov til at hvile en 10-20 minutter inden den skæres i skiver.

Sauce:
Evt. ben, svær og persille fiskes op, mel drysses over, det står lidt så det suges op af fedtet. Piskefløden tilsættes og saucen koges op og farves med kulør. Saucen sigtes og smages til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler, evt. smørvendte kartofler, ribsgele og evt. en waldorfsalat.

Tips:

Har du ikke en gryde som kan gå i ovnen kan du i stedet bruge bradepanden.





karakterer:
Opskriften er vist 109841 gange,
og udskrevet 6354 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-04 12:54:49
Skide god opskrift ;D