Grønsagsgratin
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Blomkålen renses, skylles og deles i buketter. Blomkålsbuketterne lægges i en gryde, tilsat vand der knap dækker og lidt salt, de koges knap møre og hældes i en si, og drypper godt af, kogevandet gemmes.
Kærgården smeltes i en tykbundet gryde. Melet kommes ved og røres godt ved svag varme. Det blandede mælk-blomkålsvand tilsættes på en gang og sovsen piskes godt igennem til den har kogt et par minutter ved svag blus og er blevet tyk. ½ tsk. hvid peber, grønsagsbouillon og salt tilsættes og røres lidt endnu. Derefter tages gryden af ilden og afkøler lidt, inden æggene piskes i, et ad gangen. Et ildfast fad smøres godt med smør, og drysses med rasp. Blomkålsbuketterne lægges i, og sovsen hældes hen over blomkålen. Til sidst drysses med rasp over hele overfladen på sovsen og små smørklatter fordeles på raspen. Fadet stilles i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min, eller til den er bagt og pænt hævet, med gylden overflade. Serveres med det samme, med karbonader, frikadeller, koteletter eller medister og hasselbackkartofler drysset med persille. |
|
Opskriften er vist 89971 gange,
og udskrevet 2271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (63 stemmer) |
|
Kommentarer NonBlond - 2013-07-19 01:06:16 Har prøvet den et par gange. Jeg laver den og putter i muffin-forme, og fryser dem når de er bagt. Så har min mor en let og lækker mellem-snack eller tilbehør til hendes kød. Min mor kan lide dem som de er her, men er man til en lidt mere luftig udgave, så kan man putte to tsk. bagepulver i sammen med æggene. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne