Norske klejner 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Norge Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme. Kom et 1/2 kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne.
Serveres varme med evt. syltetøj, flormelis eller lign.
Tips: Hvis man vil have de norske klejner, skal man lave en gul glasur og komme på. |
|
Opskriften er vist 69754 gange,
og udskrevet 1883 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (67 stemmer) |
|
Kommentarer Lisbeth - 2013-11-11 15:54:29 Der står svinefedt - men det er palmin på billedet. Haha :D Katrine - 2010-12-11 00:53:57 Stinne28: Palmin er kokosfedt mens svinefedt er... ja - svinefedt! Det er vegetabilsk vs. animalsk! Smag og behag og vegetabilsk egner sig bedst hvis du skal byde ud til jøder og muslimer. tupperware konsulent ap - 2010-12-04 16:43:59 er let og lave smager godt hanne - 2009-01-30 15:54:53 de er de jeg har smarkt i hele verden og tro mig jeg har været hele værden rundt Annette - 2007-11-07 17:30:01 det skal være gult glasur, man kommer citronsaft og appelsinsaft i når man laver glasuren pia - 2007-10-06 21:13:39 rigtig god julehygge lotta - 2006-12-05 21:08:10 norska kleiner er bara better caroline - 2005-01-01 01:01:01 de gode :) Benover - 2005-01-01 01:01:01 Laver dem i palmin, og putter appelsinskal i dejen. super lækker Michael Sørensen - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode, og en af de få opskrifter der undgår Palmin som efter min mening ikke hører til hos klejner. Stinne28 - 2005-01-01 01:01:01 Tak for hjælpen, man vil jo helst lave det bedste 1. gang og lave det rigtig!! Nordmanden - 2005-01-01 01:01:01 Og ja stinne, de skal da koges i palmin. Se den anden opskrift på norske klejner Nordmanden ! - 2005-01-01 01:01:01 Skal man have norske klejner. skal man komme kardemomme og cirtonskal i !! Samt gul glasur . Per - 2005-01-01 01:01:01 Klejner kan sagtens koges i palmin Stinne28 - 2005-01-01 01:01:01 Er der nogen af jer, som har kogt dem i andet end svinefedt?? Hvad er forskellen på palmin og svinefedt?? Håber at nogen vil svare og hjælpe!! Stinne28 - 2005-01-01 01:01:01 Kan de ikke koges i Palmin?? frederikke - 2005-01-01 01:01:01 fantastiske!!!! de smager for nice!!! Christina - 2005-01-01 01:01:01 Skal man bruge svinefedt eller kan man bruge noget andet? M Bruun - 2005-01-01 01:01:01 utrolig gode ida(barnebarn) - 2005-01-01 01:01:01 den må være god? Luise fra Skive - 2005-01-01 01:01:01 Jamen.... bare fantastiske :D ! Pølse julie - 2005-01-01 01:01:01 mangler lidt smag af jordnødder! LARS FRA KBH - 2005-01-01 01:01:01 De er rigtig gode, HANS HANSEN - 2005-01-01 01:01:01 De er vildt gode Line fra Slagelse - 2005-01-01 01:01:01 De er bedre end danske klejner for se smager af meget mere!! De er rigtig gode.. Line fra Slagelse - 2005-01-01 01:01:01 De er bedre end dansk bager konen - 2005-01-01 01:01:01 de smager vildt godt og sælges bedre end alt andet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne