Stollen - Julestollen
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld:
Bland rosiner, korender, hakket citrusskal og halverede cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten.
Dej: Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film og stilles lunt i 5 min. Varm smør, mælk, sukker og appelsinskal i en gryde, til smørret er smeltet. Sigt 450 g af melet og saltet i en stor skål; lav en fordybning i midten og tilsæt gær, mælkeblandingen og sammenpisket æg. Rør det godt sammen. Tilsæt de resterende mel og rør en blød dej sammen. Vendes ud på melet bord. Æltes i 10 min, eller til dejen er fast og smidig. Lægges i en let smurt skål. Dejens overflade pensles med smeltet smør eller olie; dækkes og sættes lunt i 1 time, til dejen er hævet. Pres luften ud af dejen; ælt dejen ca. 1 min. Flades ud til et kvadrat på 25 cm; fordel frugt og mandler over dejen, fold den sammen over frugten og ælt frugten ind i dejen. Rul dejen ud til en oval, ca. 30x20 cm, som lægges på bageplade; overfladen pensles let med smeltet smør. Pres kagerullen på langs ned i dejen. Fold dejen over denne fordybning, således at der er en 2 cm bred kant langs den ene side. Overfladen pensles med smeltet smør; tildækkes og efterhæver et lunt sted i 1 time. Ovnen forvarmes til 180°. Bages i 30-35 min, eller til den er gylden. Afkøles på rist. Drysses generøst med flormelis, og serveres i tykke skiver. (evt. med et par klatter smør oven på). Tips: Kan opbevares op til 1 uge. Dejen kan også formes som ca. 12 klöben, dvs. små stollen. Bagetiden er da ca. 15 min. |
Stollen er en tysk julekage eller julebrød som er fyldt med tørret frugt, (rosiner og sukat) mandler og marcipan.
|
Opskriften er vist 28577 gange,
og udskrevet 692 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2020-12-25 13:53:59 Lidt kryptisk den sidste del med foldning, men vi folder det som et franskbrød, det fungerede fint. Jonas Houmann - 2005-01-01 01:01:01 den er så god og så er den også hurtig og nem mine børn kan også lide den de har spurgt mig i 14 dage hvornår skal vi have det igen TAK!! Birte Eliasen - 2005-01-01 01:01:01 Jeg syntes det er en meget nem og hurtig opskrift og kan varmt anbefale den til andre |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne