Gyldne gaffelkager

Gyldne gaffelkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.smør
 dl.sukker
1 æg
 dl.hvedemel
1 tsk.Vaniljesukker
0.5 Vaniljestang
0.25 tsk.Hjortetaksalt (eller en halv tsk. Bagepulver)
 
 Pensling:
1 æg
 
 Pynt
100 g.groft hakkede mandler blandet med perlesukker
 
Opskrift:
Rør blødgjort smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt ægget og rør igen. Bland mel, vanille samt hjortetaksalt og sigte i sukkermassen.

Stil dejen køligt i 2-3 timer, eller til den virker fast. Ælt den sammen og rul den ud i en pølse, som skæres i små bider, der trilles til kugler. Sæt dem på en plade og tryk dem flade med en gaffel. Stryg sammenpiskede æg på kagerne og drys med perlesukker og fint hakkede mandler.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 10 minutter. Til de er gyldne brune, og stille til afkøling på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 27927 gange,
og udskrevet 835 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-28 18:09:46
Det kan du ved at tippe skålen lidt på skrå mens du pisker, det ar sin tid, men det er gøreligt!

  -   2009-11-17 15:10:21
Hvordan skal man gøre det hvidt og luftigt?! Den kan man jo ikke vel!