Bedstemor Elisabeths honningkage

Bedstemor Elisabeths honningkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bedstemor Elisabeths honningkage, billede 4 Bedstemor Elisabeths honningkage, billede 1 Bedstemor Elisabeths honningkage, billede 2 Bedstemor Elisabeths honningkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
190 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
125 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
0.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
60 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Æggeblommer, farin og honning røres let og skummende. Krydderier, hjortetaksalt, finthakket sukat og mel blandes og røres sammen med ca 1/3 af de meget stift piskede æggehvider. Resten af de stive æggehvider vendes i til sidst.

Dejen fyldes i en velsmurt, helst meldrysset, form.

Bages ved 150 grader C. alm. ovn i 1-1 ¼ time.

Kan pyntes med glasur eller sigtet flormelis og evt. sukat.





karakterer:
Opskriften er vist 115888 gange,
og udskrevet 2692 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10070 (2397 kcal)
KJ pr. Pers. 1258 (299 kcal)
Vægt ialt 711 gram
Vægt pr. Pers. 88 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1415 KJ (337 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 73.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-23 21:28:24
Der må være glemt noget væske, den blev lige så hård som bordpladen.

  -   2014-11-09 00:01:13
Kan man undværer sukat ?

  -   2013-12-10 10:27:03
God opskrift. Smager godt af jul! :) Som andre skriver, så skal man komme samme antal æggehvider i, som der er æggeblommer.

  -   2010-12-22 14:32:38
Der burde stå i opskriften at der skal flere end en æggehvide i, for jeg læste første kommentaren efter jeg havde sat kagen i oven og der var der for sent og kagen blev alt for tør..

  -   2009-10-29 12:04:55
Jo - den er god, men bedst er nok at tilsaette 3 aeggehvider selv om at opskriften siger en... og saa syntes jeg at kagen er god med et tynd overtraek af moerk chokolade.

  -   2008-10-28 13:54:40
Jeg har kigget opskriften igennem flere gange for at se om jeg kunne have lavet en fejl, da kagen ikke blev så god som forventet. Meget meget tør. Smagen fejlede ikke noget, men den var meget mere tør end honningkage ellers er.

  -   2008-01-05 10:50:43
UMMMMMMMMM det sager vildt godt

  -   2007-11-07 09:53:32
den skal prøves!!!!!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Uhmm det er bare en herre lækker kage nam nam, men det sætter sig lige bag på klodstøjet ;-)

  -   2005-01-01 01:01:01
den bliver let og luftig, virkelig lækker. prøv den!