Serenakager
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel, smør, farin og hjortetaksalt smuldres sammen, æg og vaniljesukker æltes i, og dejen hviler koldt nogle timer.
Rulles tyndt ud og udstikkes til runde kager, der sættes på en smurt plade (ikke for tæt). Her pensles de godt med æggehvide (eller sammenpisket æg) og drysses med krydderblandingen af sukker kanel og hakkede mandler. Bages ca. 6-7 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, på næstøverste rille. Tips: Lys farin fremstilles ikke mere, vi valgte at bruge brun farin i stedet, man kan også blande sukker i brune farin. 60 g. brun farin og 190 g. almindeligt sukker. I stedet for at rulle dejen tyndt ud, har vi rullet dejen til en rulle, ca. 5 cm. i diameter og så skære dejen tynd ud, det synes vi er nemmere. |
|
Opskriften er vist 9546 gange,
og udskrevet 185 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne