Serenakager

Serenakager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 140 stk.

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Serenakager, billede 4 Serenakager, billede 1 Serenakager, billede 2 Serenakager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
375 g.smør
250 g.lyst farin
1 tsk.hjortetaksalt
1 æg
2 tsk.vanillesukker
 
 Pensling:
 Æggehvide
 
 Pynt:
 Sukker
 Kanel, stødt
 Hakkede mandler
 
Opskrift:
Mel, smør, farin og hjortetaksalt smuldres sammen, æg og vaniljesukker æltes i, og dejen hviler koldt nogle timer.

Rulles tyndt ud og udstikkes til runde kager, der sættes på en smurt plade (ikke for tæt).

Her pensles de godt med æggehvide (eller sammenpisket æg) og drysses med krydderblandingen af sukker kanel og hakkede mandler.

Bages ca. 6-7 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, på næstøverste rille.

Tips:

Lys farin fremstilles ikke mere, vi valgte at bruge brun farin i stedet, man kan også blande sukker i brune farin. 60 g. brun farin og 190 g. almindeligt sukker.

I stedet for at rulle dejen tyndt ud, har vi rullet dejen til en rulle, ca. 5 cm. i diameter og så skære dejen tynd ud, det synes vi er nemmere.





karakterer:
Opskriften er vist 9546 gange,
og udskrevet 185 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu