Sprøde klejner

Sprøde klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Sprøde klejner, billede 4 Sprøde klejner, billede 1 Sprøde klejner, billede 2 Sprøde klejner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

160 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
160 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 små Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
3 spsk. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Cognac 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Palmin
   
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, hvorpå dejen æltes godt med sukker, de sammen piskede æg, revet citronskal, fløde og cognac. Det er en let, men temmelig lind dej der absolut skal stå koldt nogle timer.

Udrulles temmelig tyndt, udskæres med klejnesporen til små, aflange kager med et snit i midten, som den ene dejende stikkes igennem, De formede klejner lægges på flade fade ved siden af hinanden og sættes i køleskabet, så de er helt kolde og hårde, når de puttes ned i en gryde med varmt palmin eller svinefedt.

De koges nogle stykker ad gangen, og de tages op på papir, når de er lysebrune. Lægges først i dåse når de er absolut kolde og tørre.





karakterer:
Opskriften er vist 128881 gange,
og udskrevet 4991 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14307 (3406 kcal)
KJ pr. Portion 14307 (3406 kcal)
Vægt ialt 790 gram
Vægt pr. Portion 790 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1811 KJ (431 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 19.5 gram
Kulhydrat 59.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-11 19:04:05
Skal der ikke hævemiddel i. Hjortetaksalt F eks.

  -   2020-12-17 08:03:52
De bedste klejner nogen sinde og svigermor elsker mine klejner

  -   2018-11-08 22:03:22
Jeg steger kleinerne i frituren 10 af gangen, steges i rapsolie, giver dem en god smag - ikke så “fed”. Dejlig sprøde.

  -   2016-12-08 20:57:27
Rigtig gode og sprøde klejner - kan anbefales.

  -   2012-12-14 15:37:52
Bare alletiders klejner

  -   2012-12-14 11:10:16
Simpelthen julens bedste klejner.

  -   2012-12-08 20:31:27
Estra gode klejner nomalt spiser jeg slet ikke nogel, men skal da lave en ny potrion :)

  -   2011-12-21 12:48:05
Hvor mange stk. kommer der ca. ud af denne portion? :-)

  -   2011-12-06 14:51:08
Jeg har lige prøvet opskriften og fået de bedste og sprødeste klejner ud af forsøget. Jeg havdse ikke lige piskefløde med brugte sødmælk istedet - det virkede fint. Venlig hilsen Kirsten Koefoed

  -   2011-11-27 18:11:03
fine klejner.

  -   2011-11-24 22:05:57
Der findes ikke finere klejner end denne. Nu har jeg brugt dem siden 1973. Og alle gæster er helt ville med dem,og vil kun have denne klejne hvert år.

  -   2011-11-19 10:33:44
det er bare de bedste klejner.

  -   2010-12-11 19:46:35
jeg bruger altid denne opskrift, og som regel har jeg glemt indkøb af fløde, mælk kan sagtens erstatte den. Og cocnac erstatter jeg med saft af citron, og de bliver mindst lige så gode.

  -   2009-01-01 15:11:42
super lækre sprøde klejner

  -   2008-12-23 00:11:05
Klejnerne faldt fra hinanden under vridningen.

  -   2008-10-30 08:51:15
Det er de bedste klejer jeg nogensinde har smagt. Skal helt sikkert snart bage dem igen.

  -   2008-10-16 18:18:51
jeg synes altså ikke de er særlig gode. De russiske klejner med en smule rødbede i er møj møj bedre.

  -   2007-12-12 21:07:01
Totalt iorden klejne-smag

  -   2007-12-07 16:11:27
Meget gode og sprøde!

  -   2005-01-01 01:01:01
Helt utrolig gode klejner

  -   2005-01-01 01:01:01
Supergode klejner