Sprøde klejner
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, hvorpå dejen æltes godt med sukker, de sammen piskede æg, revet citronskal, fløde og cognac.
Det er en let, men temmelig lind dej der absolut skal stå koldt nogle timer.
Udrulles temmelig tyndt, udskæres med klejnesporen til små, aflange kager med et snit i midten, som den ene dejende stikkes igennem, De formede klejner lægges på flade fade ved siden af hinanden og sættes i køleskabet, så de er helt kolde og hårde, når de puttes ned i en gryde med varmt palmin eller svinefedt. De koges nogle stykker ad gangen, og de tages op på papir, når de er lysebrune. Lægges først i dåse når de er absolut kolde og tørre. |
|
Opskriften er vist 128869 gange,
og udskrevet 4991 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Kaj Emil - 2022-12-11 19:04:05 Skal der ikke hævemiddel i. Hjortetaksalt F eks. Henrik - 2020-12-17 08:03:52 De bedste klejner nogen sinde og svigermor elsker mine klejner Randi - 2018-11-08 22:03:22 Jeg steger kleinerne i frituren 10 af gangen, steges i rapsolie, giver dem en god smag - ikke så “fed”. Dejlig sprøde. kirsten - 2016-12-08 20:57:27 Rigtig gode og sprøde klejner - kan anbefales. Karin - 2012-12-14 15:37:52 Bare alletiders klejner Peter K. - 2012-12-14 11:10:16 Simpelthen julens bedste klejner. Mona - 2012-12-08 20:31:27 Estra gode klejner nomalt spiser jeg slet ikke nogel, men skal da lave en ny potrion :) Anja - 2011-12-21 12:48:05 Hvor mange stk. kommer der ca. ud af denne portion? :-) kkoefoed - 2011-12-06 14:51:08 Jeg har lige prøvet opskriften og fået de bedste og sprødeste klejner ud af forsøget. Jeg havdse ikke lige piskefløde med brugte sødmælk istedet - det virkede fint. Venlig hilsen Kirsten Koefoed kirsten - 2011-11-27 18:11:03 fine klejner. Tove - 2011-11-24 22:05:57 Der findes ikke finere klejner end denne. Nu har jeg brugt dem siden 1973. Og alle gæster er helt ville med dem,og vil kun have denne klejne hvert år. Susie - 2011-11-19 10:33:44 det er bare de bedste klejner. benthe - 2010-12-11 19:46:35 jeg bruger altid denne opskrift, og som regel har jeg glemt indkøb af fløde, mælk kan sagtens erstatte den. Og cocnac erstatter jeg med saft af citron, og de bliver mindst lige så gode. ingelise - 2009-01-01 15:11:42 super lækre sprøde klejner Jumbo - 2008-12-23 00:11:05 Klejnerne faldt fra hinanden under vridningen. Bettina - 2008-10-30 08:51:15 Det er de bedste klejer jeg nogensinde har smagt. Skal helt sikkert snart bage dem igen. Mikkel - 2008-10-16 18:18:51 jeg synes altså ikke de er særlig gode. De russiske klejner med en smule rødbede i er møj møj bedre. Carsten - 2007-12-12 21:07:01 Totalt iorden klejne-smag Gabrielle - 2007-12-07 16:11:27 Meget gode og sprøde! Tina - 2005-01-01 01:01:01 Helt utrolig gode klejner Bettina - 2005-01-01 01:01:01 Supergode klejner |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne